A liberalizmus hatása az életünkre
Kiss Zoltán Előzmény: #8021982002 volt a sorsdöntő év, én hülye 98-ban még a szocikra szavaztam, de aztán láttam, hogy mi történt 98 és 2002 között, és ez nagyon meggyőző kormányzati ciklus volt! 2001 államadósság 54% GDP arányos, államháztartás hiánya 3% körül, 2002 után 8 évig mentünk befelé az alagútba, majd újabb nyolc év a kifelé jövetel, ez még a hibák ellenére is igaz!
Egy konkrét példa, mi 2001-ben vettünk fel forint alapú lakás hitelt, havi fix 43000 forintot kellett fizetnünk, de minden februárban egy összegben visszakaptuk a 40%-át, ami gyakorlatilag a fele volt így, cirka 25000 volt a havi törlesztőnk! Itt nyugat-Magyarországon még most is emlegetik az építőiparban dolgozó emberek, mert sokan azt hitték "itt van ausztria" úgy pörgött az építő ipar, és vele együtt más is! 2002 tavaszán a Medgyessy Orbán vitában Medgyessy azt mondta, hogy nem törlik el, sőt még tovább is fejlesztik! Aztán az első dolguk az volt, hogy tönkre vágják az egész dolgot, jól megszívatva családok ezreit, majd terelték őket a deviza hitelek felé, azt meg tudjuk mi lett belőle! Csak emlékezni kellene ám a dolgokra!