Regisztráció Elfelejtett jelszó

Távlatos kérdések

Krumenaker

Nem tudom, emlékszik-e itt rá valaki (Kissherceg biztos), régen volt egy speka, aki gentlemanus néven irogatott fórumokra.

Vele találkoztam pár napja, beszélgettünk, söröztünk, az OTP is szóba került.

Gondolataim egy részét most tőle lopom :)

Histórikusan az OTP árfolyama közeledik a történelmi maximumához (10.970 ft). Ezt az értéket 2007-ben, a válság előtt érte el.

Itt most rengeteg számadatot lehetne elősorakoztatni, hogy 2007-ben az OTP milyen kondícióban volt, és milyen az állapota ma. Sokkal erősebb, maradjunk ennyiben.

Ebből leszűrhetném azt is, hogy "egykori önmagával" összehasonlítva bőven van még tér felfelé, az emelkedésnek, de most nem ide akarok kilyukadni.

Távlatosan, stratégiai szempontból nézve, ha a következő válság, vagyis mackópiac - érződik, hogy ez már közeledik - előtt a részvény alacsonyabb csúcsot üt, az rendkívül rossz képet fest a cégről, rossz ómen, hosszútávra meghatározhat vélekedéseket, viszonyulást, és így kereskedési stratégiát is a részvénnyel kapcsolatban - ergó, a vezetés szempontjából kedvezőtlen lenne.

Ebből azt szűröm le, hogy baráti kezek (ha más kezek nem mozdulnak...) mindenképp fel fogják rángatni rövid távon (néhány hét) az árfolyamat új csúcsra, 11 ezer forint föle. A klasszikus, szép rajzolat - a válságból-kijövetel emelkedője - viszont minimum 14 ezerre mutat, ez lehet akár középtávú árfolyamcél is (jövő év vége).

A következő válság "értelme", szerintem, az lesz, hogy leszelaktálja a bankok mezőnyét, és soha nem látott mértékű felvásárlások révén koncentrálja a tőkét. Aki itt majd kis halnak bizonyul, el fog veszni. Az OTP még határon inog, épp akkora, hogy kívánatos célpont legyen, és majdnem akkora, hogy meg tudja magát védeni, sőt, rövidesen talán akkora, hogy ő legyen az egyik nagy hal, aki majd csipegethet. Ez most a következő időszak kérdése, és Csányiék valószínűleg tudják, hogy erre kell készülni (tanulva az előző válság forgatókönyvéből is). Erőt kell mutatni.