mészárosék
banyaiz Előzmény: #800485Néztem ezt az interjút Herceg, olyan vegyes érzéseket váltott ki belőlem. :) Hogyan is fogalmazzam, örömteli a bét fejlesztése, de azt kissé aggasztónak látom ha a magyar gazdaságban a legnagyobb sztori ez. A magyar tőzsdén a legnagyobb sztori ez. Mekkora torzulásra utal az, hogy magyar kisbefektetők meghallják a Mészáros nevet az ilyen reakciókat vált ki? Nem kicsire. Nem az vált ki ilyen érzelmi reakciókat, hogy Musknak van egy új innovációja, hanem az, hogy Mészáros még milyen állami megrendeléshez tud hozzáférni.
De hagyjuk ezt a részét, csak a cég jelenlegi állapotát nézve beárazott a piac egy olyan cégértéket mint ami a magántőkealapban van nagyjából, aminek kevesebb mint 50%-ban vagyonkezelője a Konzum. Értem én, hogy a jövőt árazni meg nagy sztori meg minden öröm boldogság. De hát ezt azért valahol jelzik annak aki a teljes vagyonát beviszi a tőzsdére kisbefektetőként és veszi mert mekkora sztori. A Randomnál erre azért felhívják a figyelmét a nagy kereskedés közben? Főleg egy ilyen emelkedés után. Értem én, hogy mint brókernek a jutalék a lényeg, meg esetleg a cég is kereskedik vele de hát mégis. Ebből az interjúból nem az jött le nekem, hogy ilyen apróságoknak jelentőséget tulajdonítanának . Mondjuk teljes joggal mondhatja azt miért ő legyen ilyen korrekt mikor ez a legnagyobb sztori ezekkel a jellemzőkkel a magyar gazdaságban, akkor miért ő mint "kis" bróker legyen korrekt. Amiben valahol igaza is lenne ha ezt mondaná.