Kertész Ákos
phiona Előzmény: #800470Azért másoltam be, mert olvasom h a Soros-féle gyűlöletkampány és a vizes vb meg a többi nyilvánvaló lopás, kifosztásunk, eü gondok ellenére nő a fidesz népszerűsége. http://www.tarki.hu/hu/news/2017/kitekint/20170726_valasztas.html
Mi lehet ennek az oka?
A KÁ idézetből kimaradt rész: „József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.””
A genetikus alávetettség lehet írói túlkapás, 1 zsidó ember érzékenysége, bocsánatot is kért utóbb KÁ érte, meg a többiért is. Nem ez a lényeg, hanem h a magyar néplélek valóban ilyen megalkuvó, alattvalói, jobbágyi e? Szóban nyilván nem, itt is megy a kakaskodás h a kurva anyám, h csak felhozni mertem is, magyar-e vagyok ezek után? :-) De amúgy meg mindent lenyelünk, eltűrünk, „ez van”, sőt még élvezzük is – ez már szinte Stockholm-szindróma… Olvasok fórumokat, teljes a polarizáltság, de az OV-oldal aktív, energikus, magabiztos (naná), a másik meg apatikus. Ebben benne van nyilván h nincs ellenerő, megnyerő vezető, de ez is a mi „bűnünk”, minden nép maga termeli ki a vezetőit és h mit enged meg magával szemben… Mintha nem tudnánk mit kezdeni a demokráciával, alig megyünk ki tüntetni, mert minek, meg aki megy is drogos hülye. Választani se megyünk, mert minek, jójezígy… A kocsmákban meg a fórumokon meg sírva vigadunk h borzasztó – kb 2-3 milla fidesz-hívő van, a többség simán leválthatná a többi néhány pártra szavazással is, de nem, csak a rinya megy – tisztelet persze a kevés kivételnek. „Rendes ember” nem adja magát a politikának mert az aljas, szerencselovagok terepe lett.
Én azt gondolom h a hosszas feudalizmus eredménye ez, itt nem fejlődhetett ki polgári társadalom, polgári értékrendű család is relatíve kevés. Bizonyított h a megélt tapasztalatok beépülnek a génkészletbe, génekkel örökítünk magatartásmintákat, hozzáállást is. OV és a rendszer egymásra találása abban van h az alattvalói attitűd igényli a hűbérurat, a szopás is benne van, anno elverte a jég a termést, most elveszi a Viktor, kilenced, tized, első éjszaka joga stb. De van apuci aki erős, harcol és megvéd – a hívőknél és a megtéveszthetőknél. A többiek: főleg a nihil, mert nem épült ki más minta, értékrend, mennek el… lehet h nem is csak a pénz miatt, hanem mert külföldön 1 polgári társadalomba illeszkedve lehet élni.
Most lenne a lehetőség, most kellene felnőni amíg lehet… és nem az értékteremtőknek elmenni…
A zsidó-témát nem keverném ide mert elterel a kérdéstől.