Regisztráció Elfelejtett jelszó

vallás ≠ hit

banyaiz Előzmény: #800099

Nagyon leegyszerűsítve mindent nyugati társadalomban az emberek elvesztették a moráljukat, és a valódi értelemben vett vallási "fanatizmusukat" a materializált világban. Helyette mit kaptak amiben hihetnek és nagyobb náluk? A technológiai fejlődést, az okostelefont, és a számítógépet ? Vagy az amerikai álmot? Vagy a hamburgert? :)

Erre receptként jelentkezik a személyi kultusz . Ahol vallási áhítat övezi a kedves vezetőt. Pl É-Koreában ezt maradéktalanul megvalósították Kim Dzsong helyettesíti Istent kb. Mindenhol a képei, vallásos tisztelet, a nagy vezető irányába.

Aztán vannak olyan országok mint pl Oroszország ahol valami hasonlót próbáltak de azért lightosabb verzióban mint É-Korea. Adtak egy hitet a népnek itt van Putyin elnök nagyobb nálad és higgyél benne, hogy naggyá teszi az Orosz birodalmat. Birodalmi életérzést ad neki mint hitet valamiben ami nagyobb nála.

Valami ilyesmivel próbálkozik Orbán is a maga módján. Találd meg az utad higgy bennem és majd naggyá teszem Magyarországot. Személyi kultusz light verzióban. Ne csak az Alkotmányban higgy itt vagyok én is eljátszom a kedves vezetőt és imitálok néhány harcot , rámutatok arra ki az ellenség a kaotikus világban. Neked más dolgot nincs mint hinni fenntartások nélkül. :) Ezt kínálja ez a fajta megoldás egy ilyen pótlékot. Műanyag a dolog, demokratikus keretek között eljátszani a diktátort, de látszatnak valami.

Ez tulajdonképpen annak a helyettesítője ami régen egy király volt. Azt is nagy személyi kultusz övezte. Annyi különbséggel akkor volt egy vakhit abban a király a fáraó, a cár isteni lény akit Isten rendelt uralkodni a nép fölé. Ma már azért ezt a vallásos áhítatot egy kedves vezető személye iránt nehéz "előállítani".

Ilyen például ez a Soros kampány is. Egy ilyen műanyag pótlék rámutattam az ellenségre , neked más dolgot nincs mint fenntartás nélkül hinni, és elnyered jutalmad. :) Soros a gonosz megtestesülése , végre meg lett személyesítve, nem egy ködös ellenség hanem hús vér, és nincs más dolgod mind hinni nekem. Műanyag, műanyag, bóvli cucc, de vannak ilyen komoly alapjai ezeknek a dolgoknak.