Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

:) sok soroscsicska

banyaiz Előzmény: #800080

Ezek a dolgok amiket példaként hoztál Tőzsdenyúl pontosan az miatt vannak amit mondtam, szerintem.

Azért mert valójában meghasonult önmagával. Ő keresztény vagy bármi névlegesen, címke szerint ezzel a címkével lehet felcímkézni és elhelyezni egy nyilvántartásban. De mélységében hát akármi is lehet .

Ha ebben valaki tényleg vakhittel fenntartásokkal hisz. Akkor én elhiszem, hogy békésebb, és nyugodtabb élete lehet, megbékélve sok mindennel , és bizonyos elvek szerint élve. Nem rossz dolgok ezek, és valószínű nem lesz belőle alkoholista, vagy drogos például. Vagy egy világban sodródó valaki. Nagyon jó társadalomszervező erő is ez valláson túl nézve. Csak hát ehhez olyan társadalom is kell ebben vakhittel hisz.

Hát az élet nem ilyen egyszerű, hogy valaki sokat mondogatja, hogy hisz valamiben attól tényleg hisz is mélyen belül. Nem véletlenül néz ki a világ egy Szodoma és Gomorának ahelyett, hogy bibliai értelemben véve egy angyali hely lenne ahol magasztos dolgokról elmélkedünk mindenféle vágyak és emberi gyarlóságok nélkül . :)

De bármi mást is lehetne mondani nem csak a kereszténységet ilyen szempontból. Világunkban ahol sok minden kiüresedett.

Tusványoson elhangzott az európai kereszténydemokrata pártok elkereszténytelenedtek. Magvas megállapítás. Sajnos a helyzet komplikáltabb annál, hogy ezek a pártok szakítottak volna az emberekkel, és ettől kereszténytelenedtek el. Lásd mondjuk példaként a saját szellemi vezetőinket, rendkívül keresztényi az életmódjuk, magatartásuk, és gondolataik. Miközben nagy pátosszal minden 2. szavuk a kereszténység így meg úgy. Alkalmasnak látszanak kétségtelenül arra, hogy az elkereszténytelenedett európai kereszténydemokráciának utat mutassanak. Ez is egy meghasonulás .