:) sok soroscsicska
Láma Előzmény: #799744Itt van amit banyaiz linkelt a 799817-ben, vagy ami épp most jött szembe:
http://ataszjelenti.blog.hu/2017/07/21/felelem_es_...
Ezek rendszer szintű, határokon átnyúló globális problémák. Nem elszigetelt esetek. Az értékrend csak arra való, hogy lehessen mutogatni, milyenek lennénk, ha betartanánk. Ha ennyi telik az értékrend alapján, rettenet elképzelni, milyenek lennének értékrend nélkül. Ha komoly az értékrend, miért nincsenek kirekesztve akik vétenek ellene? Miért nincs páros lábbal kirúgva a kuszaszemű? Miért nem követeled az értékrended alapján, akár itt is fennhangon a kuszaszem kirúgását te is? Miért választják újra az értékrend bajnokai a vak komondorost? Már csak szánalamat tud kelteni bennem, aki erre a nagyon komoly értékrendre hivatkozva nézi le a másikat. Ennek az értékrendre hivatkozósdinak a célja, mindig annak dekralálása, hogy lám mennyivel különb vagyok nálad. Majd az értékrend megmondja, mi a család.Hát tényleg. Van papírod arról, hogy együtt élsz valakivel. Gratulálok. Tényleg különb vagy. Az asszony meg néha átesik a vak komondoron. Így járt. A Mónika show szintjére sikerült zülleszteni az értékrendet, amire oly büszke vagy.
"Nyilván aki tudja, hogy mi helytelen mert ismeri a tanítást, érzékenyítve van- fel fog tünni ha nem oké valami, és aki hívő annak a saját viselkedésében is fel fog tünni- rögtön."
Ez kristálytisztán látszik azemútthétév alapján. Ennek az 1,6 millió konzultáló értékrendesnek rögtön feltűnne ha valami nem oké. Így nyugodt vagyok, hiszen minden oké.
"Az evolúció a teremtés része."
Ez tetszik. Meghatároznád, hogy meddig volt a teremtés, és honnantól evolúció?
Azt ugye tudod, hogy 500 évvel ezelőtt még eltüzeltek volna a stabil értékrend felkent őrzői ezekért a rebellis nézeteidért?
"Egyébként mi bajod a vallásosakkal. Bántottak Téged?"
Semmi bajom, amíg nem akarja rámerőltetni az agymenését. Mért van az, hogy az én értékrend nélküli sivár világomba belefér, hogy ne akarjak senkit eltiltani a lelki, szellemi mankójától. Nem háborít fel a vallási kőrmenetek látványa sem. Kíváncsian szemlélem őket, mint a prájdosokat. De a gyerekemet kötelezően hittanra járatják. Ettól pl. morcos lettem. Mert nálunk sincs az állami iskolában erkölcstan. Állítólag létszámhiány miatt. Ezért jár a gyerekem református felmenőkkel katolikus hittanra. Mert ott van hely neki. Hiába, na. Az értékrend. Értem én.
Nézem néha a vidám vasárnapot. A múltkor valami ismétlésen elaludtam és azt álmodtam, hogy ott vagyok. Táncolva, csápolva üvöltötték, hogy Jézus él és nem találtam a kijáratot. Máig libabőrős leszek, ha eszembe jut az az ébredés. :)
Épp most láttam a videot. Az egyszál nőt a hajánál fogva lerántani, megrugdosni az értékrend védelmében. Büszke lehetsz az értékrend-társaidra.