Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX

KB58 Előzmény: #799082

Sziasztok!

Tudom, hogy itt jónéhányan nagyságrendekkel profibbak vagytok nálam elemzésben, kereskedésben és soha nem is fogom megközelíteni sem a szinteteket és törekedni sem fogok rá, de most megosztanám veletek, amit a DAX-szal és pl. az S&P-vel kapcsolatban érzek, "várok", még akkor is, ha ezt TA alapon ti sem és a többség sem várja esetleg. Lehet, hogy nem így lesz, de egy nagy GBL-t érzek következni a DAX-ban és az amerikai indexekben is (pl. S&P), ami azt jelenti, hogy az esetleges általános várakozással ellentétben nem lefelé korrekció fog következni, nem short, hanem erős long irány. A DAX 12300 felett fordult, nem érintette a 12045-12285 (?) rést és amint átlépi a 12680-700-as szinteket, több hetes emelkedéssel új ATH-ra mehet 13500 irányába. Az S&P esetén ugyanez történhet, ha átlépi a 2438-2444 szinteket (gyakorlatilag most ott van).

Én is azt kívánnám, adja Isten, hogy nektek legyen igazatok (ahogy eddig nagyon sokszor volt), akik itt 12620-12650 között a DAX-ban shortot nyitottatok, mert most én is rendesen shortban vagyok 12616-ról (és sajnos ugye még lentebbről is, a 3 db 12637-es longomat pedig a stop zárta 12625-nél) és erőteljesen tartok egy nagyobb beragadástól vagy veszteséggel történő kivágástól. Remélem, most nem kapok kritikát a beírásomért, csak a figyelmet szerettem volna felhívni egy esetleges nagyon meginduló emelkedésre, amit alátámaszthat egy jónak ígérkező jelentési szezon, stb., stb., nem tudom, mi minden. Célszerű lenne TA alapon alaposabban megvizsgálni, hogy lehetséges-e innen egy ilyen nagyon longos forgatókönyv, ami a shortosoknak nagyon nem tenne jót.

Tegnap az alábbi hozzászólásomban kérdeztem rá a long fordulatra, miután a DAX bezuhant a 12400-as szintre, majd onnan visszapattant és több következő hozzászólásomban is utaltam arra, hogy bizonyos indikátorok alapján onnan inkább felfelé várom. Sajnos nem nyitottam longot sem akkor, sem azóta, pedig akkor ezt kellett volna tennem.

#798962 KB58 Előzmény: #798961

Számomra ez elképesztő. Szerinted innen fordult most, longot kellett volna nyitni?