Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tőzsdejáték

Krumenaker

Banyaiz, szerintem is jó felé tapogatózol, a sztori körvonalait, és a körvonalak homályosságát is jól látod :D

Egy ilyen kaliberű figurának, mint Mészáros, valóban nem buli megjelenni a tőzsdén, ha csak azt nézzük, hogy a tőzsdei jelenlét nagyobb nyilvánosságot, átláthatósági követelményt von maga után.

Nem is hiszem, hogy ez a "klasszikus mutyi" történet lenne, tehát amikor bevisznek a tőzsdére valami aprócseprő céget, mozgatják az árfolyamot hírekkel-elképzelésekkel, a nagytulajok borítgatják a papírokat a népre, aztán eltűnnek a balfenéken. Ennek mindig van azért rizikója, és Mészárosnak semmi szüksége ezt felvállalnia, hozzá szépen dőlnek az állami megrendelések milliárdjai kockázat nélkül is.

Szerintem - de ez merő spekuláció, agyszülemény, tulajdonképen csak mesélgetem, amit éjszaka álmodtam stb. - az egész a holdudvarnak szól. A vagyonelemek mozgatásának - beviszem a tőzsdére, kiveszem, ide teszem, oda teszem - legyen egy lecsapódása árfolyammozgásban is, és az a néhány haver, aki azért annyira nem haver, hogy zsíros üzletbe társként bevegyem, de annyira igen, hogy infót kapjon, a tőzsdei mozgásból profitálhasson. A TEBÉSZ ezt ki is szúrta, de persze ennek semmi következménye nem lesz, illetve annyi, hogy akaratlanul (?) is közreműködnek az árfolyam mozgatásában, mert persze néha lefelé is kell mozogni, hogy nem fogyjon el a levegő.

Ez egész más történet, mint amilyeneket a magyar tőzsdén eddig megszoktunk, és szvsz tévedés összehasonlítani a Humet, Novotrade-Genesis stb. sztorikkal, mert itt mások a szereplők, és más lehetőségekkel (!). Bármelyik nap betehetnek pl. a Konzumba egy százmilliárdos vagyonelemet, és onnantól kezdve egy elemző joggal mondhatja, hogy a részvény nem 500, hanem 2500 forintot ér mostantól (nem számoltam ki, csak hasra ütöttem). Ez döntés kérdése, megtehetik.
Meg is fogják tenni, többször is, erre számítok.