Regisztráció Elfelejtett jelszó

GYÖNGY biznisz

banyaiz Előzmény: #794905

Emberenként ez változó lehet mik a vágyai attól függően is változik mekkora összeg aminek a hozamai már fedezik.

Mondjuk egy példa Bp-en akar élni vagy egy zsákfaluban az erdő szélén . Különbség mondjuk 20 millió csak az ingatlan árában. Megélhetés költségeiről nem is szólva nem kell bkv bérletet vegyen stb. Nem kell a dugóban állva a benzint fogyasztani mert autója sincs.

Vágyik e arra, hogy azért dolgozzon keményen , hogy mit tudom én nagyobb lakása legyen és egy jobb helyen, jobb autója legyen stb stb. Vagy ez nem annyira téma neki.

Mert egyik részről nézve 60 milliót el tud költeni akár egy autóra is , vagy akár havi pár 10 k Ft-ból is meg lehet élni ha egy nagyon egyszerű puritán életstílust akarna. Gyűjtöget halászik vadászik stb. Ugye nagyon sokan élnek így ma Mo-n csak nem szabad választásukból hanem a fizetésükből ennyire telik.

Ettől még el tudok képzelni olyat aki azt mondja nem kell ez az anyagias világ minimális puritán dolgok bőven elegendőek és akkor még 60 milliónak a passzív hozamai túl nagyok is hozzá. :) Túl nagy lesz neki a csábítás a hedonizmusra, kilengésekre. .)

Ezen is nagyon sok múlik. Írtam már az ingatlanosban nagybátyámék házát faluban olyan pestiek vették meg akiknek az volt az álmuk vidéken háztáji önellátó gazdálkodást csinálnak marad lóvéjuk bőven a pesti ingatlaneladásból, háztájiban megtermelnék a kis zöldséget , gyümölcsét, csirkét , disznót és egy ilyen ősi életmód. Ehhez lehet, hogy 10 millió is iszonyat sok pénz ha ezt komolyan gondolják. Az egy másik kérdés mi lesz belőle. :)

Vagy egy totális ellentét mondjuk Buffett aki a világ egyik leggazdagabb embere és úgy él mint egy átlag amerikai sőt még lehet, hogy alatta. Elmegy a Burger Kinghez , meg bevág egy kólát jégkrémmel és dollármillárdos de még 8x évesen is nonstop dolgozik. Mert neki gondolom a munkája egyben a hobbija is mert az életstílusához bőven megfelelne pár 10 k dollár is évente nem kellene pár 100 milló dollár vagyonnövekedés. Monopolyt játszik ez köti le. Már régen az első néhány millió dollár után visszavonulhatott volna ha ez vonzza.