Regisztráció Elfelejtett jelszó

GYÖNGY biznisz

banyaiz Előzmény: #794882

Szerintem azért 60 millióból meg lehet élni akár passzív módon is, pl vesz belőle mondjuk vidéki viszonylatban 6-10 lakást. Azokat alsó hangon 50 k-ért ki tudja adni /hó az 300-500 k bruttó /hó. Azért sok ember él ma Mo-n 300-500 k bruttónál kevesebb lóvéból.

Oké nyilván kockázatos terep ez már ingatlanbefektetés , de mondjuk állampapír hozam legyen 4% környéke prémium államkötvény havi 200 k bruttó környéke.

Ingatlan tartja e reálértékét mint fő kockázat. Akkor ez csak egyszerű egysíkú dolog nincs megosztva különféle kockázatos, kockázatmentes már ha egy állampapír annak tekintünk cuccokba.

Mondjuk annál szerintem kisebb a kockázata mint egy olyan embernek aki a munkaerejére alapoz mindent , 0 közeli megtakarítással, és majd jön a következő hónapban a fizetés. Aztán mondjuk egészségügyi gond és már nem jön a havi x Ft hanem csak egy rokkantnyugdíj ami az éhenhaláshoz éppen sok de máshoz nem nagyon. Mondjuk ha megnézzük a statisztikákat akkor a fejlett világban, Mo-n is igen sok ember él úgy, hogy nincs megtakarítása , és ha nem jön a havi jövedelem akkor 2 hónap múlva csőd. Mondjuk minimum a lakosság 50%-a vagy több futja ezt a kockázatot. Amihez képest 60 millióból passzív jövedelmet nyerni az szerintem jóval kisebb kockázat.

Ha csak azt nézed Matgab nem gondolkodik semmi befektetésen hanem feléli úgy banki széfekben tartja. Akkor ha nem számolok semmilyen hozammal és elkölt évente 2 millió forintot akkor 30 év alatt fogyna el a tőkéje. Azért nem kevesen élnek évi 2 millió forintnál jóval kevesebből vsz.

Mondjuk most 34 éves él még 64 évesen? Nem biztos. Akkor ez egy extrém szélsőséges példa ahol semmi hozamra nem törekszik.

Azért az megnyugtató érzés vsz ha az embernek van 60 millió cash amihez nyúlhat. Ennél stresszesebb életkörülményeket is el tudok képzelni.