Regisztráció Elfelejtett jelszó

phiona

phiona Előzmény: #792094

Hollywoodban nem filmesíted meg az álomsztorid? kár lenne kihagyni, oly giccsesen szép :-) kb amennyire hamis is :-) Kábítod magad, azzal is amit a Vállalkozás totyikban összehordtál… elsős szakközepes közgáz tankönyv szintje. Mesélj, a jó kata-adó korában miért alkalmazkodtatsz, 134 vs 50e diplomás havi közterhe, munkásnál is kb 50e a difi, de tanulsz, aha. Van vállalkozásod egyáltalán v elképzelt wannabe-t nyomsz itt? Nem a gazdasági bulvár tanít, és tudod az iskolák kihagyása, sémák begyakorlása ott hiány h az agyat is formattálni kell, a nyelv, a memoriterek is erre (is) jók: kialakítanak olyan adaptív folyamatokat amik nálad ordítóan hiányoznak. És: felsőbb iskolákban tanulsz alázatot, a tanárod a tananyag és vizsgák iránt, megküzdesz a méllyel h mit nem tudok még és menni kell… és nyomod és mert kell: tágul az agy. Elhelyezed magad a táblán, és nem leszel olyan pöffeteg amilyen lettél mert lekenéses technikával anno eladtál néhány villanykörtét.

Ne vetítsd ki magad rám, én nem népszerűsködni akarok itt, akkor nem írnék keményeket viszont törleszkednék kis reszelékért mint te. Nem itt kárpótolom okos „nagy”vállalkozónak hazudva magam azért mert a valós életben más vagyok. A nickem hitele csak annyiban érdekel h amit írok ne rombolják hazugságokkal, mert nyilván azért írok h átmenjen. H te nem érted: ne zavarjon, nekem elég h értik mások. A fórum-dinamikában se vagyok benne aktívan, csak néha ha vmiért úgy gondolom: kell, akkor szólok, nem önigazolási létkérdés mint neked. Ritkán szólok, nem itt élek.

Türelmetlen, én? Cuki pofa vagy :-)

Amúgy: nincs gondom veled, nyugodtan írj erre a fórumra (ha már te is megengedted nekem ugye :-)) Jószándékúnak tűnsz, még ha kicsit butuskának is, de ennek is helye van, és a maki vélemény is vélemény ugye? :-) Biztos sok hasznosat is tudsz a „vonal alatti” világból, ez is hasznos lehet. Más kérdés h az észosztásodért cserébe „A nagy” akarsz lenni a „fórum tigrincse”, nos ehhez, és egyedül ez az amihez: karcsú vagy :-) Az a baj h ha ez a színvonal sőt a top-szint: minőségi elhúz, nem tud beszélgetni ha nincs meg a szintje. Túlterjeszkedő könnyen szétbasz kis fórumot… OK azt is értem h ha nincs más ez termelődik ki, de akkor is kellene 1 önmérséklet… h sztem… h ne mindig és mindenhol én… h a hsz-eim színvonalát növelni. De a neten kompenzáló beteg pont fordítva működik, ebből is látszik h baja van, disztingválni nem tud. Sok jó van benned de szem eléggé padlón az életed. Gyereked sincs és 50+-nál már az ember ált nem vállalkozós hiperre hajt, jó esetben addigra megteremtette és élni próbál, már nincs meg az ifjonti hév és az „ide nekem az oroszlánt is”. Aki gyerekes, többgyerekes annak több kell, de ugye nálad ez se játszik… szal nálad valami nagyon nem kerek, amit kidumálhatsz így is úgy is, mondasz amit akarsz, de belül: ott tegyél rendet. Amúgy sztem kéne neked 1 gyerek, annyi az átadni valód… merészség persze ebben a korban de eü kivizsgálás után ha rendben vagy: 20-30 év még lehet benned, és azzal a kompromisszummal h addig tudod követni… és addig kb fel is nő. Jó anyát válassz, állítólag van jó párod…

A többieknek: a kata adónemet nézzétek meg. A fodrász műkörmös stb szakmának volt kitalálva de h nem mentek bele tágították és másra is jó. 8 millióig áfa-mentes számlát bocsát ki az alvállalkozód, afölött 12 millióig áfást, ez a 12 millió a határ. 50e Ft/hó amit az alvállalkozód befizet, ebben tb, minden adó benne van. + az IPA-ra fizet még 1x évi max 50e Ft-ot. Ha alkalmazottad, a duplája vagy több amit a NAV-nak fizetni kell, ha minden költséget rászámláz is a munkadíjára: olcsóbb sokkal így. Ahogy már régebben mondtam: a járulékcsökkentés’17 úgy ment h minden drágább lett (Ibiza nagyvállalkozó ezt se tudja), és ez most 1 menekülési út. Változtathatják persze, de a vállalkozás lényege az adaptivitás, most rengetegen erre térnek át, alkalmazottból alvállalkozót csinálnak. Valszeg idén nem változik, választási év jön. Arra kell ügyelni h ne „munkaviszony-szerű” legyen, nincs utasítási jog, saját gépén/laptopján végzi a munkát esetleg másnak is számláz stb.

Nekem eléggé tele a hócipőm azzal h rengeteg pénzt befizetek és töredékét se kapom vissza – nem erről szól a társadalmi szerződésem! (a’la Rousseau) Szóval nincs lelkifurim h titeket is arra bíztatlak h próbáljátok a legolcsóbban. Nekünk nyugdíj már nem lesz miből, a tb most is: halálgyár, ha élni akarsz magánorvost veszel és nem csak magadnak hanem a több évtizede fizető rokonaidnak is, szocho, adók: mind belemennek a nyúlt oligarchás pénzekbe. Nem kértem kisvasutat karira! A gyerekem iskolai krétáját fénymásolópapírját is én veszem már, hogy teljen sport-baromságokra, OKÉ, a többség döntött. De én meg dönthetek úgy h legalább ami enyhítő, arra felhívjam a figyelmeteket.