Hozzászólás
tozsdenyul Előzmény: #791459nem kizárólag orbánra vezetem vissza, de komoly felelössége van a jelen kormánynak, amely az elmúlt 25 év felét kormányon töltötte, és jelentös reformokat megakasztott, majd elodázott 2/3-ad birtokában is, söt, forrásokat vont el. Azaz nem tett semmit, csak keresztbe, meg hazudott éjjel-nappal. Attól, hogy nem kizárólagos a felelössége, nagyon komoly felelössége van.
Környezeti hatás: ez bullshit
(csernobil, dohányzás): Ezért viszonyítok Romániához, akit az elmúlt években alulmúltunk, és míg korábban rosszabb helyzetben voltak, ez megfordult.
Az elmúlt 8 évben milyen környezeti hatás változott szerinted?
De, nézzük például a melanoma halálozást, és hasonlítsuk a jóval rosszabb környezeti hatású Ausztráliához (ózonlyuk).
Ezért van náluk 2x annyi melanómás megbetegedés. Nálunk viszont a fele annyi betegböl is a vége, hogy 2x annyian halnak meg (tehát relatív mortalitás 4x-es).
Nem környezeti hatásról van szó.
Morbiditás (hányan betegednek meg, akár környezeti hatások miatt is) és hogy hányan halnak bele (mortalitás) két külön dolog.
Nem néhány rákhalálozást emeltem ki (és nem én, hanem a tudomány, meg az Eurostat) hanem a legjelentösebbeket, a vezetö halálokokat, az össz rákhalálozás túlnyomó részét.
Kanyaróba meg influenzába szerencsére kevesen halnak meg, romániában is. Halálozást tekintve sokkal kisebb jelentöségü. (az oltási helyzetünk egyébként tényleg nagyon jó, világszínvonalú, kár, hogy a fidesz ebbe az öröklött helyzetbe is belenyúlt és átszervezi és elkúrja, szétveri az ötven éve jól müködö intézményrendszert, tulajdonképpen jó, hogy felhozod, újabb példa az eü kiszárítására és intézményi szétverésére)
A WHO adatokat kéretik linkelni.
"tudatos belemagyarázás. Nem mondom hazugság"
Talán cáfolod az Eurostat adatait?
- Nem halnak meg többen Magyarországon a vezetö (nem válogatott, hanem vezetö) halálokokban 65 év alatt, mint Romániában?
- Nem romlott a helyzetünk e tekintetben?
-Nem nött a lemaradásunk az EU -hoz képest?
Azt te sem merted leírni, hogy semmi felelössége nincs az Orbán-kormánynak. Van neki.
Akkor szerinted, mi is a belemagyarázás?