Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ne félrebeszéljünk

prospero Előzmény: #791237

"egy szóval sem promóztam a ballib oldalt" akkor nem tudom hogy képzeled a kormányváltó erő megjelenését...az még nagyon kevés hogy majd harcolok a korrupció ellen, ennél többet kell tudni mondani ideológiaiailag az országról. Tudni kellene mondani valamit ami hihető...és egyelőre Orbán tud mondani valamit erről az országról úgy hogy amit mond azt nagyjából meg is valósítja. Gazdasági szuverenitást - a keretek között- megvalósította imf kipicsázásával, lakossági hitel-megtakarítási arány rendbetételével. Államháztartás: államadósság, államadósság lejárati szerkezete és államháztartási hiány pipa. Családtámogatásban eu egyik vezető országa lettünk. Munkabérre rakódó adózási terhek csökkenő pályán. Munkanélküliség csökkenő pályán, foglalkoztatás növekvő pályán. Infláció és inflációs várakozások kordában tartása: pipa. És ez az ami hozzájárul ahhoz, hogy a szegénységben élők ki tudjanak keveredni abból a helyzetből, nem a segélyezés. Kommunikáció pocsék. És a probléma bármely kormányváltó erővel az, hogy borzasztó nagy kockázat, hogy ezeket a pályákat nem tudja/akarja/hajlandó/vagy képes tartani. Szóval biztosan lehetne sokkal-sokkal jobb, de lehet sokkal sokkal rosszabb. Ott a túl szép hogy igaz legyen, 2002-ben 2006-ban már bedőlt ennek az ország. És az akkori kormányváltó erőknek az első dolga volt, hogy a fenntartható pályáról letérítsék az országot hosszú időre. Probléma ha van korrupció. De sokkal nagyobb probléma a választók számára lehetőségeiket tekintve, ha az alapfolyamatok nincsenek rendben. Oktatás témához: van egy alapprobléma, hogy a magyar bérek sokkal alacsonyabbak mint nyugaton. Mindaddig amíg ez így van, addig a nyugatnak képzel diplomás mosogatót. Szerintem ezért jól látja Orbán, hogy a gazdaságfejlesztés elsődleges prioritás, ami a bérek növekedéséhez vezethet. És ha igaz, hogy termelékenységben technológiai robbanás előtt áll a világ, és Magyarországon ebben enélkül is van tér felfelé, akkor nem rossz stratégia a szabadidős infrastruktúra fejlesztése Magyarországon. Legyen az fürdő, uszoda, vagy stadion, úthálózat vagy látvány. Eüről: én azt gondolom, hogy ennek finanszírozásában is változás van és növekvő finanszírozást kap.

Fenti dolgokban: adózás, finanszírozás, családpolitika, szegénység kezelése, nyugdíj, munkanélküliség, foglalkoztatás, közmunka, oktatás, eü, paks , olimpia vagy migránstéma- ma sincs konszenzus a politikai pártok között. Kérdés, hogy kell-e konszenzus, egyáltalán elérhető-e, vagy jobb ha különböző alternatívák versengenek egymással. Ennek függvényében kell értelmezni, hogy megosztott-e egy társadalom, baj-e ha különböző alternatívák vannak napirenden. Szerintem ez nem baj - nem gond, ha viták vannak. És mivel nincs konszenzus, egy kormányváltás mindezen eredményeket amit a Fidesz kormány elért - igaz a nem sikeres átalakításokkal együtt - tönkre vághatja.

Gumicsont, álprobléma: ebben a jelenlegi ellenzék is vastagon benne van. A kormány által dobott gumicsontra meg nem kell vevőnek lenni re: saját felelősséged, hogy mivel foglalkozol. De pl. egyes ellenzéki vélemények szerint 2015 elején a migránstéma is csak kormány által dobott gumicsont volt, aztán kiderült hogy valós probléma.

Tévedsz hogy Orbán nem templombajáró. Tudtommal református gyülekezeti tag. Hogy meg is tért-e, és el tudta-e fogadni a megváltást valóban, az erről való ítélet és kegyelem Istennél van.

Torgyán: nem tudom mi volt beígérve neki, de a mezőgazdaságot ami profilba vág biztosan megkapta. És az ottani botrányok valószínűsíthetően benne voltak a 2002-es bukás indokai között. Akkor? Most sajnáljam torgyánt hogy botrányosan vezette a minisztériumát, ami nemcsak a 2002-es kormányváltásban, valszeg a saját pártja szétesésében is szerepet játszott?

Nem értem Németh László mit gondolhatott kovásznak lenni alatt. Mert gondolhatott arra is, hogy meghalni vagy feloldódni a nagybácsi népek tengerében. Miért ne lenne akár 10 millió, akár 5 millió magyarnak létjogosultsága? Van egy páratlan kulturánk, anyanyelvünk, nem kell különbnek lennünk másoknál, csak végre büszkének lenni erre.

Szegénység mérés: vannak összehasonlító mutatószámai amit minden ország használ eun belül. De pl. A ksh - aminek hitelességét oly szépen kétségbevonod - készített 2015 vagy 2016-ban -ha jól tudom - 100 ezer fős kutatást - leképezve a társadalmat többek között szegénység témában. Összehasonlításként a tárki ha jól tudom 2000 főt mér ami már nagy mintának számít. Egyebekben is a ksh készíti a legnagyobb lakossági panelvizsgálatokat, de a Tárki pl. 2 évente készíti el a maga kutatását, a ksh ilyen nagy - több tízezer fős kutatást - szerintem ritkábban készít.

Te ezt el is hiszed, hogy Orbán nem tudja hányadán áll a választókkal, hogy nem mér mindent a kormány, ugyanúgy mint más kormányok előtte. Jobban tisztában van a kormány megítélésével, mint bárki szerintem itt közülünk. Ugyanis hasonló hasonlót vonz, nem véletlen, hogy körödben mindenki Orbán ellenes, vagy többen vannak az ellenzők. Ezért aztán nem is csoda, ha úgy érzed, hogy már mindenki torkig van. Elárulom: nincs így, csak a támogatókat taszítod.

Téli megfagyás: ne haragudj, de ez konkrétan baromság, hogy csak a civilek mentettek. Keressek hozzá linket, vagy elhiszed?

Államadósság a hiánnyal és a kesz számlán tartalékolt összeg változásával nő - normál esetben. Ha önkori szektor adósságát átvállalja az állam az olcsóbb finanszírozás miatt, attól még nem nő az államadósság, csak nem önkorinál jelentkezik, hanem központi költségvetés adósságában. A teljes államadósság ugyanis több részből áll: kp-i ktgvetés+önkori+minden egyéb előző kettőben nem szereplő adósság.

És akkor: tfh. Szufficites a ktgvetés és nominálisan sem nőne az államadósság. Változtat ez bármit nálad? Nem hiszem.