Ne félrebeszéljünk
phiona Előzmény: #791204Félreértesz, 1 szóval se promóztam a ballib oldalt… azt mondtam mindig is h új kormányváltó erő kell. A ballib történelmi bűnei nem mentik sztem a Fideszét. Hitler se volt olyan szemét mert Sztálin szemetebb volt? vagy fordítva? ezt nem lehet így nézni… Azt kell látni h lehetne sokkal-sokkal jobb, és az emberek nem arra szavaztak ami lett – nyúlások, ámokfutások, közben szegényedés, demokráciacsökkenés, eü és oktatás lecsúszása stbstb.
A változás lehetőségét persze h nem zárom ki de itt nem változás történt (tudtommal OV ma se hívő és tempomjáró) hanem a jobbközépen nyílt 1 politikai rés ami hatalomba vihetett. A hatalmi igény szülte az ideológia váltást nem a változás.Torgyánnak minden be volt ígérve, minisztériumok, embereinek pozik és a töredékét kapta, biznyecekbe nem vonták be, amit maguk próbáltak: Szabadi Béláját lesittelték.
Szétverés: az állandó erős provokatív ingerek túlpolitizálják és megosztják a tásadalmat. „Jobb helyeken” a kormány teszi a dolgát, megy a szekér, a lakosság azt se tudja mitől, csak éli az életét. Nálunk ma már 1 nagyobb családi ebéden se ritka az összeveszés pol okokból, nem szólva a kocsmákról és egyebekről. Példa: Népszabi bezárása, kellett-e vagy nem, így-e vagy nem. Civilszervezetek, sorosozás, hexit – EU sorozása, olimpia, tusványosi elvek stbstb. Direkt nem mondom a migráncs-témát v Paks II-t mert azokban tényleg valamerre lépni kell, de a néphergelés a migráncsosban is ment (plakátok, népszavazás), miközben tök mind1 mit mond a nép: így is úgy is győztünk – de legalább jó drága volt, meg lehetett belőle keríteni nagyokat, miközben 1 teljes álkérdésben szavaztattak. A feszültségkeltés, „harcban állunk” „bántanak minket” ami nagyon megy Viktornak mint karizmatikus vezetőnek – az egyszerű nép meg ezt a feszkót úgy vezeti le h kivitatkozza, kiveszekszi, ki-ki vérmérséklete, nézetei és képességei szerint. No ez nem (sem) kéne, az állandó hergelés. Demokrácia: persze, lehessen mindent megvitatni, de sok a bedobott gumicsont, álprobléma, elfedni a valót. Oké, cirkuszt a népnek de az szórakozás a műsoron, nem egymásnak esés.
Sztem meg OV vátesztudatos, és mi a víziója az országról? Stadion-piramisok, kisvasút, hadakozunk mindenkivel, bankokkal, multikkal, szolgáltatókkal, csak az oroszoknak nyalunk. Mondd már meg, mi a vízió? Korábban volt a „híd” elmélet, h Mo. híd legyen a Kelet és a Nyugat között, erre mondta Németh László h ne híd legyen, mert a hídon csak átmennek, hanem „kovász” legyen, ami összeköt…
„A magyar kicsi nép, s kicsiségét azzal sem szépítgeti, hogy a nagybácsi nagyságára hivatkozik. A tót azt mondja, szláv vagyok, a portugál, hogy latin, a norvég, hogy germán. Mi azonban egész meztelenül csak magyarok vagyunk. / Mi joga lehet egy ilyen népnek az életre? /A kevesebb joga az élethez az, hogy különb. A kisebbség jogosítványa, ha elit tud lenni. / Harmincmillió magyar, mondták apáink. De harminc millióan mi egyhamar nem leszünk. Vagy a tízmilliónak kell tehát harminc milliót érnie, vagy a tízmillióra sincs szükség többet. A magyarság előtt egy választás van: meghalni vagy kovász népnek lenni.” /A reform/
Látod, ez vízió… És sikerült? cél-e egyáltalán a „kovászság”, ami valóban történelmi lehetőség lehetne ma is? Nem, ellenkezőleg, kavarja OV a kakaót és inkább összeveszejti az országokat, EU-tagként orosz ülepnyaló, kovászként max orosz kötvényeseket meg kínaiakat stb hoz jó Rogi-pénzért az EU területre, bajkeverőnek is. Oda szarik ahonnan eszik, az EU tányérjába, ha nem lenne ilyen sóhivatal, már rég felnégyelték volna. Jut eszembe Bibó is, vele kapcsolatban is sikerült „megváltozni”, az önkormányzatiság = önkormányzatok kiherélésével – nehogymár legyen „kettős hatalom”, nem, központosítás: mindent ő uraljon.
Nem tudom, hogyan lehet mérni egzaktan a szegénységet, nem ehhez értek. Nem borsodi, baranyai és somogyi falvakban is szinte ordítóan tapintható, nem csak cigányoknál. Lepusztult porták, több évtizedes hordott megörökölt ruhákban a gyerekek, alapélelmiszerek, értsd: kenyér, zsír, krupli max, hús csak néha. Közintézmények beleértve az iskolákat is: botrányos állapotok, málló falak, szelelő ablakok, 50 éve romló állapotok, sok gyerek „visszatartja” és eü + pszichés problémákat okoz h abba a WC-be inkább nem megy be. Közben stadionok, kisvasút, Vajna kaszinók és Habony lapok, mindenre van pénz, Rachel kiskirálykisasszony kastélyaira, hoteleire, a megvett Corvinus angol tanítású kurzusra, nyelvtudás nélkül. De OV milyen érzékeny a szegényekre… jaja. Anno Hornra mondták h a hívei veremben etetik, ez OV-ra is igaz. Ha kimozdul van Patyomkin-fal, Pitypang szálló (érdemes a youtube-on megnézni, ez a címe), de sztem fogalma sincs a valóságról. A klientúra nyal h minden szuper – nem is mer mást mondani mert repülne h miért nem?
Bp-ről a szegénység se látszik úgy, bár ma az Erzsébet híd alatt is láttam csöveseket – életvitelszerűen, jön a tavasz, nekik is könnyebb lesz. Hány is fagyott meg a télen? és aki nem: kik mentették? a kormány vagy az egyház? nem: a civilek… rendszerszerűen, volt néhány rendőr is és erről promó cikkek, de akkor is szép volt tőlük, 1-2 eset. Bp-en a panelek környékén azért elég durva szituk is vannak… lecsúszások, ragasztózás, öngyilkosságok, elmaradt közterhek stb. És a szegénységbe én belevenném pl h a fiatalok zöme azért él mama-hotelben mert a kezdő nettó fizu értelmiséginél is kevés elindulni. Belevenném azt is h aki az állami eü-re kárhoztatott míg listára jut lehet h elkésett a kezelése, és a váróban több óra alatt jó eséllyel összeszed valamit abból amit ráköhögnek, a kezelőben meg rájöhet a sebbaci. Nem mindenkinek telik magánra, ahol ez kiküszöbölhető. A fiatal eleve szegény, aki állami eü-re szorul ebben a helyzetben: eleve szegény.
Simics: tényleg nem érted? Aljas tolvaj, mert túlárazott közbeszerzésekkel szerezte a vagyont, a köz kárára (OV támogatásával sőt utasítására, és emlékszünk ugye a székházbotrányra is? Kaya Ibrahim Josip Toth megvan még?) Korrekten visszaosztott, mert amit a vállalkozásaival szerzett, abból leosztott a pártnak és nem csak a pártnak… 1001 tanulmány van h hogy megy az ilyesmi, konkrét írások is. Te tényleg azt hiszed, ezzel hiteltelenítesz engem, meg azzal h libsibalnak akarsz beállítani? kevéske…
Én úgy tudom, h az államadósságunk úgy csökken h nő… baromi sok államkötvényt kinyomtunk, hurrá, hatalmas siker – de ezt majd valakinek, gyerekeinknek vissza kell fizetni. H okosan hogyan könyvelik: nem tudom, de be fog csengeni. Az adózók befizetéseiből és az EU-pénzekből gazdálkodik az állam, meg a kötvényes hitelekből. Ez a 3 jelenlegi forrás, de adófizető a rá esőt se kapja vissza közszolgáltatásban, mert „eltérül”, megy az oligarcha vagyonba.
És nem, sajna nem vagyok skizofrén: a civil szférás úgy megy, hogy többen (én is) mivel szívügyünk az ország, csatornákat keresünk és feljutunk szintekig, ahol ingyen odaadjuk a gondolatainkat, javaslatainkat. Amiket hasznosítanak jó esetben. Ennek semmi köze az úm lakossági kamus egyeztetéshez. Te is mondtad h Viktor one man show: rá épül minden, de nincs érdemi csapata, és a csapat brainstormingol szívesen, ami azt jelenti h meghallgat és beleül, fölözi az anyagi hasznát. Ez nem baj, ingyen és szívesen adjuk, de mutatja h milyen sebezhető: ha ilyen nem lesz, könnyen fejreáll.
„"Országunk .... betegek uralma alatt"... Hát akkor gondolom mindent elmond a "normális" emberekről, hogy nincs közöttük egy sem, aki a begyógyszerezett személyiségtorzult Orbánnál versenyképesebbnek tűnne.”
Ebben van nagyon, és tán egyedül igazad. Az ember már csak olyan, hogy egy gyógyszerekkel jól felturbózott személyiségzavaros ütősebb egy „normálisnál”. Mint a sportban a dopping, tudod. Eleve az a karizma, ami OV-an van, már túlmegy a „normálison”, az ilyenek forgatták a világot, a sámánoktól a rocksztárokig – és mind toltak valamit, hogy belehalnak-e és fiatalon-e: ma már az orvosaikon múlik. De nem hiszem h Mo-nak ilyen karizmás hittérítő váteszes alkat kellene, sokkal inkább reálpolitikus. A lakosság nem privát vagyont építő, békétlenséget keltő betegnek választotta, hanem prostesttel, a ballib ellenében. Menjen rocksztárnak vagy színésznek, úgy is kezdett (képek a neten), celebnek még jó lehet – de először persze fogyjon Norbival.