Hozzászólás
Ibiza Előzmény: #790682Nem én mondom, orvosok mondják eü-ben a gépek nagyjából rendben vannak.. régen az országban alig volt CT most a nagyobb kórházakban mindenhol van...a röntgengépeket cserélgetik folyamatosan..
Sajna itt is megy a lobbi mindenki ragaszkodik a kis szemétdombjához..embereket meg gyorsan lehet mozgósítani..mentsük meg az xy szaros romos kórházat..
Szerintem is jó ha kevesebb de jól működő kórház van.. itt megint a lobbik vannak melyik kórház legyen kiemelt.. vagy központi.. nincs terv amit keményen végig lehet vinni..pontosabban van de mindig változik az erősebb kutyák miatt.
az is demagógia milyen a kórház ellátása..mert azt a kórház rendeli..ha sokat kell igazgatónak visszatólni akkor szar lesz a kaja..
fater volt székesf. kórházban még ő is megette a kaját pedig az nagy szó. nagyon hárklis.. A kórházban van egy nagyon jó betegirányító rendszer.. a röntgenkép a dokinál jelenik meg..nem a nyomorult beteg várja cipelgeti.. DE pl a kórház hatalmas területen van, ha bemész 500Ft-ot kérnek.. még ha beteget viszel akkor is.. sebészetén két bejárat van.. a nagyobb bejáraton bemész..semmi.. semmi tábla.. teljesen át kell menni büfén mindenen keresztül mire átérsz a másik oldalon lévő betegfelvételhez.. ha segítséget kérsz ottani dolgozóktól van amelyik nem is válaszol ha igen akkor foghegyről.. ez nem pénz kérdés.. egy minimális ész és mentalitás kérdése..
Az sem pénz kérdés..mostanában voltam vagy 5 kórházban.. semmi ész nincs a kiosztásokban.. 2-300m-eket kell mászkálni röntgenek laborok szakorvosok között..
Én nem gondolom jó az, hogy orvosok igazgatják a kórházakat (ahogy színészeknek sem kellene a színházakat) .. a nagy szaktudású ember idejének 80%-ában liftjavításokról beázásokról dönt..hause féle módon lehetne az intézménynek menedzsere.. és külön orvosigazgató..műszaki igazgató..aki a szakmai kérdésekben dönt..ez majdnem így volt pl OITI-ben volt igazgató és volt orvosigazgató..de mindkettő orvos volt..