Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

magyar oktatási rendszer

matgab Előzmény: #790481

nyilván itt lesznek a fordító gépek és elég lesz mindenkinek csak a saját nyelvén beszélnie. Mondjuk egy email megírását is elképzelhető, hogy megoldják a fordító gépek.

Az más kérdés, hogy mondjuk a google fordító ha nem angol nyelvre használod a fordítást, hanem mondjuk horvát és magyar között, akkor az bruátlisan torzít. Az sem biztos, hogy azokat a szavakat fogja használni egy fordító amit te használnál. De tegyük fel , hogy megoldják a fordítást minden fenti problémáját...

Nem kell már megjegyezni a telefon számokat sem, hiszen mind ott van a telefonunkban (hol vannak már a kilencvenes évek, amikor még fejből tudta az ember 20-30 ismerősének a telefonszámát?). Nem kell tudni semmit , hiszen mindenre ott lesz a google és a mobil internet.

De, hogy vajon hosszú távonaz agyi tevékenység leépítése jót fog-e tenni az emberiségnek, vagy már most nem véletlenül tartunk-e ott, hogy esténként a tévében valóságshow-k és celebshow ömlenek ránk és erre masszív vevőközönség van- ami a 60-70-es években még elképzelhetetlen lett volna- abban nem vagyok biztos.Könnyebb utat választja az emberiség mindig. Ezért vannak gépeink is, mosógép, vasaló, autó, számítógép. És pont ezek eszközök gyártása, használata az ami a Föld környezetét tönkreteszi, elszennyezi...


De alapvetően az eredeti gondolatom nem hegyeztem ki a nyelvtanulásra, hanem összességében az oktatási rendszer rossz minvoltára írtam, hogy nem praktikus, használható ismereteket tanítanak, nem a valódi tudás elsajátításának vágyát ébresztik fel az emberekben és nem a tanulás folyamatát a probléma megoldási technikákat tanítják meg, hanem inkább elcseszik az ember legfogékonyabb, legértékesebb, legszebb életperiódusának legnagyobb részét azzal, hogy bekényszerítik az embereket egy olyan iskola rendszerbe, ahol felesleges és óriási erőkifejtéssel próbálnak beledöngölni hasztalan ismeretanyagot a gyerekek fejébe, ami lehetetlen, mert szerencsére az ember agya szelektál, úgy hogy közben rengeteg komlexust , torz társadalom kapcsolati formákat nevelnek beléjük.