magyar oktatási rendszer
Spade Előzmény: #790279Ezt már írtam is régebben (2-3 éve) h alaposan túlhájpolt a nyelvtanulás és nyelvtudás jeletőségének a túlbecslése. Ez a tipikus csőlátás ami már többször volt a történelemben pl. a lovaskocsikat fejlesztgették reszelgették amikor már megvoltak a benzin autók stb.és 10-15 éves programokat építenek fel arra h ezt javítsák MIKOR 2-3 év és ide oda prefektül fordító a szemüvegre a fordítást felíró botok vagy fülbe diktáló botok vagy akármi, amik 15 nyelven lesznek perfektek.itt kopogtatnak az ajtónkon ez lesz a mesterséges intelligencia első sikere a második az önvezető autó. Szal totális paradigma váltás jön ahogy az okostelók tabletek elsőprik a tankönyveket (ezt írtam kb 5 éve ide és többen kiröhögtek, de lassan valóság) úgy fogják elsőpörni a fordítógépek a nyelvtanulást. Az energiákat a szakma megtanulására kell fordítani akármi is legyen az vagy éppen a vállalkozásra nevelésre Aki a nyelvtanuláson lovagol, ma az semmit nem ért se a számítógépesítésről, se a mesterséges intelligenciáról ezt nem rád mondom hanem az oktatáspolitikusokra, sztem. jellemző h az indexen ezen lovagolnak azok akik a saját bevallásuk szerint sem tudták megírni a hatodikos ferlvételit és ajvékoltak h kibaszott nehéz. Egy lófaszt volt nehéz kb 10 perc alatt vágni kellett volna az egészet már egy érettségivel is. Persze legyen nyelvtanulás de az már érdeklődés esetén, és sokkal többre is jutnak majd mint most