DAX
Ricsi Előzmény: #790452Tudom, hogy napizol, de sokat figyelsz és látsz, így érdekelne a véleményed, mit vársz mondjuk 6-12-18 hónapon belül. Nem fogom számonkérni, nem fogom a fejedre olvasni, de érdekel, hogyan látod összességében a piacot.
Én azt gondolom, (mert ha kérdeztem, illik válaszolni), hogy jelen állapot szerint mehetünk fel a csillagos égig. Vannak persze olyan dolgok, amik változtathatnak ezen (pl valami nagy Amerikai belpolitikai válság), de összességében nem látom, mitől állna meg az emelkedés. Ingyen van a pénz, kamatot nem kapsz rá, hol lenne jobb helyen?
Lufit meg nem látok, pont azért, mert az eddigi lufik szerintem akkor alakultak ki, amikor sok pénz áramlott valahová, és valamiért "kellett" a pénz. Most viszont ha kell, nyomtatunk még, miért is kellene eladni valamit?
Én a 2008-as válságot is mesterségesnek tartom, mert milyen válság az, ahol rá 3 évre már új ATH-k kezdenek kibontakozni. Mesterséges volt, mert valakik (nem nevezem nevén a dolgokat), úgy gondolták, itt az ideje olcsón bevásárolni nagy és komoly cégeket. De dugába dőlt az elképzelés, mert megjelentek olyan vevők is (pl Kína), akikre nem számítottak, és sokkal drágábban elkezdtek felvásárolni, mint amire az említett érdekkőr gondolt. Így villámgyorsan vissza kellett emelni az árfolyamokat, mert az mégsem járja, hogy kínai kézbe kerül, amit ők akartak megvenni.