Hozzászólás
Ibiza Előzmény: #786637Én szeretem az évszakokat, de mindegyik tegye a dolgát..a tél az tél a tavasszag az ujjáéledés.. a nyár (nem 40fok árnyékban hanem a mérsékelt övi 26-29fok régen 3-4 napig volt augusztusban a félelmetes 33-34fok-- tévé rádió mondta elfogyott a sör és kígyóznak az emberek a strandoknál ) az avarszagú szines ősz a maga elmúlásával..
Gyerekkoromban nagy havak voltak..csodás volt amikor mikulásra este esett a hó..szép volt a lámpafényben..reggelre 20cm hó esett..orrvérzésig szánkóztunk.. gőzöltünk mint a lovak..miközben csontra fagyott a ruhánk.. még sem fáztunk meg.. utána többször volt karácsonyra elolvadt.. de utána esett.. nem egyszer akkora hó volt nem láttam ki a hótól a járdán..mert nem elvitték a havat hanem a járda szélére tolták..márciusra olvadt el..suliban hatalmas hógolyócsaták..hóemberek..
Hatalmas 1-2m-es jégcsapok lótak a házakról.. február közepén már kezdtek olvadni..gyönyörűen sütött a nap..a verebek már veszekedtek.. sárgultak a rigók csőrei..néha hallottál próbálkozó rigófüttyöt.. a szélvédett napos helyeken már kezdett zöldelni a tyúkhúr.. majd elolvadt a hó.. febr végén néha virágoztak a mandulák.. előjöttek a katicák.. amikor már a darazsak is előjöttek tuti volt a tavasz.. - már készítettük elő a bringákat- jó tavasszag..földszag..az ibolyák édes illata.. sorban virágoztak a fák.. mandula..kajszi őszi.... cseresznye meggy.. a végén az alma és körte..felmásztunk a virágzó fákra ott hallgattuk a zsongást..
Ma már van, hogy egyszerre virágzik minden..és májusban már 32 fok van..
sajnálom azokat akik ezeket nem élik meg..egyfajta analfabéták nekem.. sajnálom azokat is akik nem élhetik meg..de változik a világ..