Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #786192Ebben periódusban nagyjából mozgott 2700-8400 között. Ebben kb a felénél sikerült egy "jó" beszállót találnom. :) Ha az alja közelében sikerül akkor nagy kasza van. Így szerény a dolog, de ennek is örülni kell.
Az lenne az "egyszerű" feladat a következő 5 éves időszakban nagyjából mi az alja -teteje. Ahhoz igazítani a dolgot.
Ez viszont nagyon fogós kérdés mert benne van az is, hogy nagyon elszáll és évekig a mostani áraknál sokkal lejjebb nem lesz. Abból kiindulva, hogy kijövő félben vagyunk egy válságból, rögtön visszaesünk egy másikba? Hacsak a bankot nézem mostanra lehet azt mondani, hogy kezd normál módon működni. Rögtön egy újabb válság buli az nem lenne szép dolog. :)
Csak hát a világot nem az otp-hez igazítják. :) Szóval ez fogós kérdés. Mert az nagy hülyeség lenne ilyen válságos időkben ülni benne és amikor jön a fellendülés igazán akkor nem.
Szóval amit egyelőre kigondoltam , vagy elképzeltem az annyi, hogy valahol mostanában eladni és jövő év során lesz jobb beszálló. De ez se annyira tetszik nekem. :)
A válság előtt 2 mrd eurós profitcél volt a banknál. Most jelenleg aminek örülünk az kb 700-800 millió eurós profit. :) Szűk 10 évvel ezelőtt a 2 mrd euró volt a távlati cél, és öröm boldogság van arra, hogy sikerült arra a szintre nagyjából eljutni ahol a válság előtt voltunk. 10 év alatt a profit duplázása helyett sikerült nagy nehezen a régi számokat megközelíteni, és ennek örülünk. Pl beszédesek a hitelállományok válság előtt, alatt mikor nagyon elszállt a svájci frank, forint gyengült nagyot , és mostani állományokat. Nagyjából azt lehet mondani 10 évig helyben jártunk, és ennek is örvendeznünk kell. Ezek után nem lenne baj 10 éves időszak alatt duplázódó profit mondjuk. Sőt elvárható lenne a világtól , hogy ezt biztosítsa. :)
Azóta persze egy pár dolog történt a világban . Nem felejtettük el persze a régi célokat sem, ínségben , nyomorúságban sem.
Ennyit tudok most elmondani. :)