Regisztráció Elfelejtett jelszó

volner megbuggyant?

prospero Előzmény: #785557

Ok. Utópia amiről beszélünk, mivel az emberek nem egyenlőek. Lehetőségeidet objektíven meghatározza, hogy hova születtél, milyen anyagi körülmények közé, melyik kultúrába. A kultúrák nem egyenlőek, csak akkor egyenlőek, ha érték nélküli semleges nézőpontból nézed. Egy iszlamista kultúra része a gyerekek lefejezése pl. Extrém semleges nézőpontból ez ugyanolyan kulturális "érték" mint az európai gyerekeknek, hogy iskolába járhatnak és mondjuk erkölcstan órán arról beszélgetnek, hogy nem szabad bántani egymást. Egy iszlamistát se.

Tehát van az objektív valóság a különbözőségről és van pc. A pc amit arra használnak, hogy a valóságot a különbözőségről elfedje. Ez szerinted segíti a különböző emberek egymás mellett élését, szerintem meg káros, mert a problémamegoldásnál abból indul ki, hogy minden egyenlő. Kérdés hogy rossz kiindulópontból, rossz diagnózisból el lehet-e jutni mégis sikeres problémamegoldásig, végkövetkeztetésig. Én nem zárom ki ennek lehetőségét, de úgy gondolom, hogy ez mindenképpen nehezebb út, mintha a valóságot próbálnád leírni, diagnosztizálni és azt kezelni.

Visszatérve az afgán fiú esetére aki megerőszakolt majd megölt egy 19 éves lányt. A média helyes hozzáállása szerintem ebben az esetben az lett volna: nem tesz kísérletet az elhallgatásra, és példaértékű, elrettentő büntetést követel az afgán gyerekre. Nem az afgánokra általában, hanem az elkövetőre, hangsúlyozva, hogy az ilyen cselekedet elfogadhatatlan és sok évig fog a börtönben rohadni aki ilyet tesz. Akár afgán akár nem.

Akkor lehet mellé tenni, hogy igen, sok echte német is erőszakol-de mellé teszed azt, hogy a törvény ezekre is könyörtelenül lesújt, ha elkapják őket. Akkor nem hat mentegetőzésnek, hogy szegény egyébként csak azt teszi amit a németek is tesznek.

Akkor lehet mondani, hogy a törvénytisztelő bevándorlóknak a német állam garantálja az esélyt. Nem az bevándorlóknak általában. Hanem a törvénytisztelő bevándorlóknak.

De lehet pc szempontból már ez is túlzás.