Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

volner megbuggyant?

banyaiz Előzmény: #785489

Általánosságban mondtam amit mondtam Ibiza. Vsz ezek általános igazságok, engedd meg ezt a szerénységet nekem, hogy ezt mondjam. :)

De meg lehet nézni az orbáni dolgokra is mert igaz rájuk bőségesen, nagy bajnok ebben.

Ennek nyilván van egy célja , ezzel tematizálni a közvéleményt ahelyett ,hogy más témák adják a közbeszédet.

Ezt politikusok mindig időnyerésre, figyelem elterelésre illetve népszerűség növelésre használják. Ősi igen jól bevált eszköz.

Ez kb olyan mint mikor a faluban rossz volt a termés, vagy sok volt a betegség és akkor a falu vezetője rámutatott valakire, hogy boszorkány, az indulatok rázúdultak és a végén elégették. Aztán ezzel egy időre nyugi volt. Pontosan ugyanez a logika csak nagyban, világméretekben, országméretekben.

Manapság már annyit haladtunk előre, hogy nem PC valakire azt mondani , hogy boszorkány és elégetni a nép ujjongása mellett. Ez se mindenhol igaz mert vannak olyan helyek a világban ahol ez bőven belefér ma is.

De olyan nagyon nem vagyunk ettől távol Európában se. Ugyanez a "logika" manapság is igen hasznos egy politikusnak.

Addig ez csak egy játék a nép érzelmeivel amíg van termés. De ha nincs , vagy sok a betegség akkor bizony a helyzet kezd éles lenni a szavakkal és érzelmekkel játszadozás helyett. Ez is egy általános igazság, nem kell hozzá Tölgyessy se és semmilyen újságíró, hogy megálmodja. Elég barátságban lenni a történelemmel, és kicsit használni a sapkatartót. :) Ez nem Gyurcsány vagy Orbán hanem az emberi tragédia. Egy egy ilyen politikus az csak egy porszem ebben a történetben események elsodorják pillanatok alatt , vagy felemelik ha éppen úgy jön ki a lépés.