Hozzászólás
banyaiz Előzmény: #785197http://444.hu/2016/12/01/orban-a-roszkei-iteletrol...
Ezt olvastam most. Nehéz rá szavakat találni, hogy ezért a tettért 10 év börtön mint elsőfokú ítélet. Ha próbálom valahol elhelyezni ez nagyjából egy gyilkosnak az ítélete ahol van valami enyhítő körülmény, vagy egy fegyveres rablás ahol súlyosbító körülmények vannak. :)
Ebben a káoszban ami volt a határon egy ilyen dologért terrorizmus vádjával 10 évre ítélni egy embert. Hát ha kiderülne róla, hogy az ISIS embere teljes biztonsággal és merényletre készült de merénylet előtt elkapták még akkor se vagyok benne biztos, hogy a 10 év megállna.
Nagyjából ez az ítélet a politikai őrjöngés milyen hatással van egy állami alkalmazott bíróra sztori. Kívánnám neki találkozzon egy valódi terroristával/merénylettel, ha ilyen könnyen dobálózik 10 évekkel csak azért, hogy jó gyerek legyen a főnökeinél. Utána talán össze tudná rakni a sztorit mi is az a terrorizmus megalapozott vádja ha túlélné.
Mo-n ezek a terrorista vádakból bírósági ügyek elég furcsának tűnnek így messziről. Itt van Budaházy ügye, terrorizmus vádja mit tudom én mekkora letöltendő mint ítélet, de házi őrizet mellette utána még hetekig. Ez a logikai fonal , hogy terroristának kimondja , de mellé házi őrizet ezt hogyan sikerült egy bírónak összeraknia?
Kicsit van egy olyan szaga ezeknek az ügyeknek hatalom valakire rámondja terrorista még akármi is lehet belőle mint Pelikán elvtársból.