Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

védelem tragédia

matgab Előzmény: #781565

Storcktól én nem vagyok elájulva.

Oké, felfedezte Kleinheislert. De sokszor későn változtat. Azt sem értettem, hogy Feröer ellen miért nem támadóbb szelembenlépett fel a csapat. Miért nem 2 csatárral támadtunk az elejétől fogva? Miért nem jött be Niko, aki teszem hozzá az észtek elleni meccsen is 10 perc után már gólpasszt is adott (Izland ellen ugyancsak ő volt az egyik kulcs játékos a rúgott gólunknál). Feröer ellen sztem sokkal hatékonyabb lett volna egy gyors jó ütemérzékkel rendelkező, kiugratható csatár, mint Szalai, aki küzdött a nagydarab feröeri védőkkel. De ha behozott volna még egy csatárt, akkor legalább nem egyedül kellett volna Szalainak sem küzdeni 4 védő ellen.

Miért erőltette a svájciak ellen Fiolát, aki oké magyar bajnokságban jó, de sérült volt, nem tért még vissza 100%-ra. Sokkal inkább játszattam volna Besét. Nem értem miért mellőzi Korcsmárt. Szerintem jobb középső védő , mint Lang.

Kevésbé látom a koncepciót, mint Dárdainál. Dárdai egykori védekező középpályásként megtanította a csapatnak azt, hogy a védekezés a legfontosabb és onnan lehet kontrázni (lásd Niko hiánya). Storcknál meg elcserélte az Észak Írek elleni meccset is.

Belgák ellen sem értettem ezt a nyílt sisakos küzdelmet. Pont ott kellett volna teljesen leszűkíteni a területet és megpróbálni kivédekezni, egy előretolt gyors csatárral, akit meg kell próbálni kiugratni. Ehelyett védelem nélkül nekik rohantunk feltartott kézzel már 3 meccsel a fiúk lábában!

Szóval míg Dárdain azt láttam, hogy mint válság menedzser kiválóan tudta motiválni a csapatot, fel tudta dobni őket és elhitette velük, hogy tudnak győzni, addig Storcknál valahogy ez mind hiányzik. Kicsit ő abból él, amit Dárdai összerakott.

Ezt amúgy megfigyeltem abból a műsorból is, amit a válogatott EB kijutásáról forgattak.

Dárdai esetében Dárdai beszélt, szugerált, mindenki ült és magába szívta a szavait, hittek neki.

Storck idejében STorck elmondta amit akart angolul (azt is elég pongyola angollal, nem tudom, hogy ő ne tudna jobban angolul, vagy a magyar játékosok nem értenék, ha pontosabban fejezné ki magát) és utána az öregebb/rutinosabb játékosok kezdtek el beszélgetni, hogy mi hogy legyen vagy mondták a fiataloknak, hogy mit hogyan csináljanak... Egyszerűen elég nehéz azt is elképzelni, hogy ha nem beszéled a másik anyanyelvét, akkor meg tudod ítélni pontosan az adott illetők inteligenciáját, hozzáállását..