együtt és a portik
prospero Előzmény: #779709"mindig tanulságos, amikor kifejted a te értelmezésedet a kereszténységröl, kérlek folytasd így tovább :)
Sokak okulására szolgál."
Remélem is.
"Innentől neked kell bizonyítani, hogy Bayer a gyűlöletbeszédért kapta az állami kitüntetést. Márpedig úgy tudom, hogy azért kapta, mert foglalkozott a gulagra elhurcolt emberek sorsával."
"És természetesen rosszul tudod, az újságírói tevékenységért is kapta, olvasd el az indoklást - az újságírói tevékenysége pedig hivatalosan is gyülöletkeltö, szerintem ö van ezzel egyedül így az országban (ha valakinek, mint pl oly nagy álkeresztényeknek, mint te, esetleg ez szubjektíve vagy objektíve sem lenne nyilvánvaló)."
Hát akkor lássuk az indoklást:
"Számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása, példaértékű újságírói tevékenysége elismeréseként."
A mondat összetett, nyilván ezért nem érted. Az alapmondat ugyanis így hangzik: "számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén (végzett) példaértékű újságírói tevékenysége elismeréseként. És különösen mi " az a számos nemzeti ügy"? : mondatbővítés következik: különösen a Gulag rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása, (példaértékű újságírói tevékenysége (segítségével).)
Miután a ballibsi újságírók csak a példaértékű újságírói tevékenységet értették meg a mondatból, hasonlóan hozzád - (szándékos félreértelmezés) a miniszterelnökség kiadott egy bővebb magyarázatot a 444.hu kérésére a gyengébbek kedvéért:
"Bayer Zsolt, számos nemzeti ügy feltárása, illetve képviselete terén, különösen a GULAG rabtelepein fogvatartottak sorsának és az erdélyi magyarság életének hiteles és méltó bemutatása tekintetében végzett újságírói tevékenysége elismeréseként kapta megérdemelten a Magyar Érdemrend lovagkereszt kitüntetését."
És itt van az interjú a felterjesztővel:
http://magyarhirlap.hu/cikk/65535/Ki_kell_allni_az...
"Népszabadságnak azt nyilatkozta, amikor javasolta, hogy Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistája kapja meg a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, nem ismerte egyetlen, a lapban megjelent írását sem. Azóta pótolta ezt?
- Igen, olvastam.
- És mit gondol?
- Igazság szerint akkor is, és most is azzal foglalkozom, amit 2005-ben írt, és amiről forgatott is, önmagában már ezért megérdemli a kitüntetést. Akkor egy olyan témához nyúlt, amelyet még napjainkhoz képest is keveset emlegettek.
Útinaplójában éppen azokról a lágerekről írt, ahol a szüleim is raboskodtak, és azelőtt én csak tőlük hallottam ezekről. A Kolima folyó és Magadan a mai napig ismeretlen a fiatalabb generációk számára. Amikor megkérdezek egy fiatalt, tudna-e két munkatábort mondani a náci Németország idejéből, rögtön rávágja a választ. A Gulag esetében ez már nincs így. Édesanyám célja az volt, hogy emléket állítson honfitársainknak, akik Szibériában, jeltelen sírokban nyugszanak. Bayer könyvének borítója a magadani emlékművet ábrázolja, amelyet később állítottak. Nem gondolom, hogy helyes az a hangvétel, amelyet egy-egy alkalommal Bayer Zsolt megengedett magának az írásaiban, de az, amit akkor tett és alkotott, beleivódott az emlékezetembe, és hálás vagyok érte.
Amikor Bayer Zsolt megkapta a kitüntetést, a teljes ellenzéki sajtó felhördült, egyes cikkeit hánytorgatták fel neki. Mit gondol, ezek semmissé tehetik az évekkel korábbi munkát?
- A kiragadott idézetek őszintén szólva nem érdekelnek, és semmiképpen nem tehetik semmissé azt a munkát, amit elvégzett. Aki ezt állítja, járja végig Szibériát, és foglalkozzon ezzel a kérdéssel.
Viszont egy objektív dolog mindenképpen van: a Gulagról Bayer Zsolt hitelesen írt, és nekem ez fontos. És ez lenne fontos az édesanyámnak is, akinek elvették a fiatalságát, a serdülőkorát, és akitől azt tanultam, hogy a nagy dolgok mellett ki kell állni. Így a Gulag áldozatai és a túlélők mellett ki kell állni, ezt tette Bayer Zsolt és ezt teszem én is. "
Szóval mi a valódi Bayer Zsolt kitüntetésével? Hogy a liberálbolsevik oldal számára kényelmetlen dolgok miatt kapta? Mai napig kevesen tudnak ezekről...Hogy az erdélyi magyarság sorsával is foglalkozik??
Összegezve: A Gulagról és erdélyi magyarságról szóló újságírói munkája miatt kapta a kitüntetést a magyar államtól.
A "gyűlöletbeszédért" pedig ítéletet és pénzbüntetést kapott szintén a magyar állam független bíróságától.