együtt és a portik
tozsdenyul Előzmény: #779112felpörgetted rendesen a bullshit generátort :)
Ad 1) nem politikusok véleménye, hanem egyházi emberek hitéleti megnyilatkozásai, ezt harmadszor kell megemlítenem, de sebaj, türelmes megbocsátással fordulok hazugságaid felé
Ad 2) a fö téma Bayer gyülöletbeszéde volt, annak hitéleti megítélése (antiszemitizmus, emberek állatként kezelése, eltérö véleményem lévök élve földbeásásának vágya, miután szemét, fülét kivájtad stb)
Ad 3) te mondtad, hogy nem találsz semmilyen keresztényi minimumot, ami téged kritikára sarkallna a gyülöletbeszéd állami kitüntetésének ügyében
Ad 4) "Illetve akik hallgatnak, vagy kritizálják a pápát, azoknak a jelenlegi Európa talán fontosabb, mint az örök élet."
Részemröl nem volt vita (ezért mondtam, hogy nem velem van vitád, hanem azokkal akik véleményét idéztem, pl pápa mondjuk - én nem használom semmire, pusztán felhívtam rá a figyelmedet) , szerinted a gyülöletbeszéd nem ütközik keresztényi minimumba, többet nem kell mondanod, hidd el, nekem ennyi böven elég hogy el tudjalak helyezni, de a megértésben segít, ha a fenti idézetekhez hasonlókkal szolgálsz, például bullshit helyett levezethetnéd a hitböl, hogyan is következik hogy európa fontosabb, mint az örök élet...
"lehetetlen feltételt az európai embernek: fogadd be ellenségedet a hazádba, a házadba. "
Már egyenesen lehetetlen?
Sokat segítesz a teféle kereszténység megértésében, folytasd kérlek.