Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #771666Ha a modern kort nézzük Magyarország az első világháború óta a f..sz rossz végén van.. f..sz vezetőkkel ostoba és idegenszívű politikusokkal..rossz döntésekkel.. 1900 környékén volt egy kis aranykor.
Minden megszálló csak pusztított demoralizált és vitt amit látott..pusztítottak embert vagyont mindent.. gyarmati sorsot szántak és szánnak nekünk...ez máig tartó szabadságharc..
Egy európai ország nem szívta meg jobban a vesztes háborút mint MO.
A módszerváltás érdekes dolog..Én speciel nem tudom honnan került elő antall.. (persze tudom de mint lehetséges miniszterelnök)..értem nagy volt a felelősség meg teljesen újat akartak csinálni..de egy régi elbukott vagy elmúlt társadalmi mintára alapozni egy új társadalmi felépítményt butaság volt..és hatalmas hiba... a történelem nem ismétli önmagát..a sors ad új és új lehetőségeket.
Drasztikus átalakitásokat kellett volna tenni..a forradalmi hevület megoldotta volna..de nem tették nehogy bukjanak.. nem tették tehát bukta.
Egyszerű lett volna egy osztrák vagy német társadalmi felépítményt egy az egyben átvenni..azok vadhajtásait lenyírogatni.. hatalmas erő volt az emberekben..mindenki meg akart felelni az új életnek.. utána belefáradtak.
Érdekes és összetett a dolog mert gazdaságilag a csőd szélén voltunk...és a szabad világ nem igyekezett megmenteni minket.. Immáron sokadszorra cserbenhagytak minket.. de még segíteni sem.. soros és sarlós jött megveszik MO. államadósságát de mazsoláznak a nemzeti vagyonból...erre volt a nyomásgyakorlás. És semmit nem tudunk milyen egyéb zsarolások fész tu fész fenyegetések voltak.
Ne feledjük 90ben a fidesz is kemény ellenzéke volt antalléknak és a liberális szdszes oldalon volt..
Soha nem fogjuk megtudni a valót..
A komcsik nem voltak hüjék nyílván berakták embereiket ügynökeiket az új politikai erőkbe... hiszen azoknak semmilyen módjuk nem volt lecsekkolni ki kicsoda.. és náluk voltak a kompromittáló adatok..máig lehet ezekkel zsarolni.
szerintem az első fidesz volt az első aki próbált megoldásokat.. az idegenszívű és hazaáruló jegybankárok és kormányokkal szemben próbáltak valamit tenni..levitték az inflációt..de persze erős volt az ellentét a jegybank részéről a kollaboránsok és a külföldi nyomásgyakorlás okán.
Minden kormány hibázott..megint el kellene mondanom..összeírtuk volna mink van.. fejlesztési terv..egyirányba húzás gyors társadalmi szerkezet felépítése (osztrák vagy német minta) nyílt segítségkérés a nyugati országoktól..karakteres politizálás.. aki segít az barát aki nem az később se számítson a barátságunkra...
Antallnak egyetlen jó gondolata volt a visegrádi 3/4-ek.. egyedül mindegyik ország kicsi és gyenge..közös fellépéssel..saját gazdasági övezettel jó pozíciónk lett volna.. persze gyorsan megosztották és szétverték ezt az egységet.
szabadságharc van a mai napig.. a gyarmatosítók nem lankadnak.. de talán előrébb vagyunk egy kicsivel.. ha persze nem jön megin egy idegenszívű hazaáruló banda.
Én nem látok semmilyen új erőt.. az összes mostani szagló politikust szurokba és tollba hempergetni elkergetni..kutyákat uszítani rájuk.. egy női vezető..szakértői kormány..bla bla bla..