Re: nincs cím
prospero Előzmény: #770117"Legutóbbi max 1 hete volt, amikor vinnyogtál cinikusan, hogy mégis kit szorítsunk meg ezek miatt. (Vö. Választási lazítás jövöre, és akkor ez alkalomból jár egy enyhe a jó krva anyját a cinikus fajtátoknak)"
Az úgymond "2,4%-os választási költségvetés" egyik legnagyobb nyertese éppen az eü a maga +169 milliárd forintjával, ami tizenx százalékos növekedés az előző évhez képest. Már korábban kifogásoltad, hogy gdp növekedéssel arányosan kellene költeni. Ugye a várható gdp növekedés +3% körül alakul, akkor kb. ennyi "járna". A kormány ajánlata a szakorvosi bérre +100 ezer havi jövedelem, amire még a szakszervezetek is azt mondták, hogy egyébként egy tisztességes ajánlat.
Értem én: ha egy ballibsi kormány lenne hatalmon, akkor mindez előremutató pozitív intézkedés lenne, de mivel Orbán kormány tesz pénzt az eü-be egy "választási ktgvetésben", ezért "enyhe" kurvva anyját a "választási" költségvetés számait ismertető mocskos hazug gecciláda fajtámnak.
A "cinikus vinnyogásról" : Úgy látszik elkerülte figyelmed az általad gondolom tisztelt Lantos Gabriella cikkének második része (bizonyára tisztelt, ha a cikkének első részét linkelted), amelyben szépen kifejti, hogy nincs elég járulékfizető, aminek következtében a kormány vagy járulékot emel, vagy a "potyautasokkal fizettet", és/vagy a biztosítási alapon járó szolgáltatási csomag tartalmát csökkenti és/vagy extra szolgáltatásért (ami egyébként lehet a jelenlegi alapcsomag része) extra biztosítást fizettet az állam az adófizetőkkel: becsatornázza a hálapénzt és még azon felül további magánkiadásokat az eü-be. Ez pedig bizony "megszorítás" minden elemében. Akkor most Lantos Gabriella is "cinikusan vinnyog"??? :-)!
Román orvosfizetésekkel kapcsolatban nem megy a matek továbbra sem úgy látom. Egyrészt a kezdő orvosok a linkelt cikked szerint 80 ezer forint körül keresnek. A "minőségi" több éves tapasztalattal rendelkező "qualified" orvosok pedig 450 ezer forint felett. Úgy, hogy az 1000 főre jutó orvoslétszám 2 körül van. Az általad hajtott "román modell" szerint, a magyar orvosok közül minden harmadikat el kellene küldeni, a kezdő kollégáid fizetését pedig 30-50%-kal csökkenteni. Lehet ennek a csökkentésnek a mértékét alábecsültem. Ebből már tényleg lehetne, akár 500 ezer forintos fizetés is a minőségi orvosoknak. Ráadásul úgy példálózol ezzel, hogy EU egyik legrosszabb eü-jének tartják a román egészségügyet - szolgáltatás színvonalában, szolgáltatáshoz való hozzáférésben. Rosszabb, mint a magyar, még úgy is, hogy szerinted fényévekkel szárnyalnak el mellettünk. Te - tudják a kollégáid, hogy milyen példára gerjedsz? Szerintem ne áruld el nekik. Egyébként is jobb, ha nem reklámozod tovább a román modellt, nehogy a kormány fülébe jusson ez a remek ötlet, még a végén megvalósítják kirúgásokkal, kezdő orvosfizetéssel csökkentéssel egyetemben. :-)!
"A magyar orvosok bérEMELÉSE, az eü kiadások NÖVELÉSE mellett érveltem tucatnyi vitában veled" Velem ugyan erről nem vitatkoztál, mivel ezekkel minden épeszű ember egyetért, hogy jó lenne. Maximum a hogyanról és mibőlről vitatkoztunk, ami mint most már tudjuk - "cinikus vinnyogás" különösen Lantos Gabriella cikkének fényében, súlyosbítva a 2,4%-os hiánnyal tervezett "választási költségvetés"sel, amiben a kormány megkínált benneteket +100 ezer forinttal. Mindennek így a végső konklúziója, hogy mocskos hazug cinikus gecciláda vagyok szerinted.
Hát a logikai okfejtésed nyuszi egy kalap szart ért. Legalább ne akkor ekéznéd a kormányt, amikor ad nektek, ráadásul azt amit kértetek. (re: szakszervezetek szerint is tisztességes ajánlatot kaptatok)