Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ibiza Előzmény: #769170

majd erre ne felejts el válaszolni.

0:40 Ibiza (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @prospero

a múltkor kérdeztem pár dolgot elmenekültél..most csak egy dologról kérdezlek..talán nem szaladsz el.

Jól gondolom?

A jegybank független szervezet de nem nyereségorientált cég?

Ki a tulajdonosa?

Jól gondolom a kormányzati politikának a támogatása a célja?

Ha ez így van és a jegybanknak nyeresége van, a kormányzati fő stratégia az államadósság csökkentése, akkor nem az államadósságot kell csökkenteni a valós "nyereségéből"? De minimum tartalékot képezni a nehéz időkre ne kelljen kötvényeket kibocsátani feleslegesen nem?

Ha jegybanknak vesztesége van akkor azt ki fizeti? csak nem a magyar állam/adófizető?ha ez így van akkor a nyeresége is az államé és az adófizetőké ugye?

Az mnb vásárolt ingatlanokat..(virtuális nyereségből) offshore hátterű cégektől..áron felül..ez helyes? ezeknek a fenntartását ki fogja fizetni? Milyen pénzből? ne feledkezzünk meg az mnbnek nincs saját nyeresége mert ha van az nem az övé logikáról fakadóan.

Ok kellenek a a táltosképzők az új emberek de erre vannak államigazgatási egyetemek..ezeket ott kell tanítani...nem sógort komát kitömni nagy pénzekkel.

A fentieket amellett írom, hogy mató szerintem a legjobb jegybankár aki eddig volt, ő volt aki nagyszabású terveivel rendbe tette a gazdaságot..tetszik nem ez így volt.. a parasztok max azt mondhatják szerencse.. Én azt mondom előrelátás.

Azt mondtam kb 51%-osok ezek nálam.

ebből a 30% az a pénzügyi rész..adósságkezelés, kkv-k megmozgatása, eus pénzek lehívása 16% az a menekültpolitika egy nagy része, a pénzügyi gyarmatosítók elleni harc.. és az.. 50%-ban az ország érdekében tesznek..

De azt is mondom elszaladt ezekkel is a ló.. nekem ne 50%-os legyen egy kormányzat..

Ugattam ezerszer kell (már 15éve kellett volna) egy stratégiai országfejlesztési terv..egy szürke szakértői csapat összerakja..nem bonyolult..ismerjük a képességeinket összeadni mink van..előre tekinteni és csinálni.. ez alapján lépegetni.. és ezt minden párttal aláiratni..(ha nem írják alá vesztettek)

A magyar ember a szorgalmas..jólelkű... a maga mikroklímájában jól teszi a dolgát.. gyereket nevel taníttatja ha kell szétszakad ezért annyit dolgozik.. végre kapja meg azt a pénzt ami jár neki..

Kicsontozott emberekkel nem lehet előrejutni.. elvesznek az alkotó energiák.