Re: nincs cím
Láma Előzmény: #768439"Az új alkotmány mely része erőszakolja meg a magyar választókat. Sorold már fel."
A puszta léte jóember. A népszavazás nélküli egypárti puszta létezése. Már az elhatározáshoz is többpárti konszenzusra lett volna szükség. Ha ezt nem érted, az nagyjából az a szint, mint a migrincs, aki nem érti miért nem szabad nőket erőszakolni. Bár ez nekem evidencia, mégsem fogom tudni veled megértetni. Hosszú keserves út vezet az integrálódásig.
"Nincs kötelező hittan. Csak erkölcstan vagy hitoktatás és szabadon dönthetsz hogy melyiket választod."
Ahogy te azt elképzeled. Saját példa, nem más mesélte: A szabadondönthetszrendelet előtt vallásonként egy osztálynyi gyerek se járt hittanra az egész iskolában. A rendelet életbelépése előtt beindult a toborzás az egyházak részéről. Végül az lett az eredmény, hogy csak pár erkölcstanos gyerek maradt. Tanár se akadt aki vállalta volna. Ilyen ötletek születtek: Járjon át a pár gyerek a szomszéd város iskolájába erkölcstanra. Tartsanak a papok erkölcstant!!!!! Azok se vállalták. Végül egyesével dolgozták meg a szülőket, hogy válasszák a hittant. A végén ott állt az egy szem gyerekem erkölcstan oktatás nélkül. Elfogott a félelem. Hogyan nevelek belőle embert erkölcsoktatás hiányában? Végül konszenzus született, hogy az amúgy református felmenőkkel rendelkező gyerek a kisebb katolikus csoportba járjon tölteléknek. De valójában igazad van. Szabadon dönthettem. Aközött, hogy megmakacsolom magam és megszívatom az iskolát. Igenis tartsanak a gyereknek erkölcstanórát. Aztán megnézhetem majd az eredményeit. Vagy, járjon a gyerek katolikus hittanra. Azóta párszor beszélgettem vele erről, érdeklődés formájában. Mi történik, miről tanulnak? Úgy tűnik nem kell beavatkoznom. Nem tudnak maradandó károsodást okozni neki. Egyébként öngól lesz ez is, mert meséli, hogy a gyerekek útálják az egészet, mint a.... Sikerül felnevelni egy vallásoktól elvadított új generációt.
"Államadósság adatnak meg bárki utánanézhet, nincs 1000 milliárd évente, szoci kormányok alatt meg több, mint 12000 milliárddal nőtt 8 év alatt nominális értékben."
Igen. Miközben a szocik megtakarítottak 3000mrd manyupot. A vajdád meg felélte. Számold újra. Analógiát tudok mutatni. Egyszerű ált. iskolás szöveges példa.
Feri a zsebpénzéből 8 napon keresztül betesz a perselybe négy forintot de minden nap kölcsönt kér a jó édes anyukájától a későbbi zsebpénzek terhére, ami nyolc nap alatt összesen 120 ft. Testvére Viktorka hat napon keresztül kér kilenc forintot kölcsön a jó édes anyukájától és mellé ellopja Feri megtakarítását is a perselyből és elkölti azt is. Melyikük költött többet a zsebpénzénél naponta?
Menni fog?