Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Ön dicsőit?

prospero Előzmény: #766697

Hogy egy társadalom érdeke nem feltétlenül esik egybe "gazdaságilag racionális" lépésekkel helyes felismerés. Pláne ha a "gazdaságilag racionális lépések" következménye az, hogy a társadalom soha nem heveri ki a "gazdaságilag racionális" lépéseket, és az adott ország soha nem tud tőkét gyűjteni magának, ad abszurdum le kell mondania tőkéjéről.

Csak azt tudom megerősíteni, amit korábban mondtam. szvsz az IMF nem semleges intézmény, nem célja, hogy egy adott ország megerősödjön, ennek megfelelően tevékenykedik. Tevékenységének tapasztalatai alapján szerintem célja, hogy hosszú távon fizetőképes adós országokká alakítson egy adott országot, aki megbízhatóan tejel a jövedelemtulajdonosoknak - mindegy milyen társadalmi áron. Nem tisztem eldönteni, hogy ez nálad kiemeríti-e a gonosz imfezés fogalmát, vagy nem, de szerintem nem kell misztifikálni az IMF-et, mint jófiút, aki jön és megmenti a bajba jutott országokat. Elég szépen meg kell fizetni az árat, bármi is legyen az, aki arra kényszerül, hogy IMF fizessen helyette átmenetileg.

Mellesleg nálam kimeríti az államcsőd fogalmát, ha valaki IMF-re szorul. A hitelminősítőknél ez nem szempont - feltéve ha szerintük a jó fiúkhoz tartozol... ;-)!