Hozzászólás
Ibizaolvastam pár dolgot a vállalkozásokkal kapcsolatosan hozzátennék néhány dolgot ahogy én látom és ahogy én tudom van pár évtized tapasztalat mögöttem. próbálom egyszerűen.
- kisker-nagyker: kb ehhez hasonló rendszer, volt a gyártó ( a kapacitását előre lekötő nagyker.. a területi képviseletek (innen vásároltak a boltok a vállalkozások ők ezt nevezik nagykernek) A vállalkozások rátették a maguk hasznát. Egy szép és tiszta rendszer volt mindenki megkereste a maga százalékát. Ez megváltozott ma már a gyárak vagy a területi képviseletek egyenesben vagy párhuzamosan értékesítik a termékeiket konkurenciái a tőlük vásárló kisboltoknak. A rendszer felborulásának a fő oka a válság és az e-kereskedelem ugrásszerű elterjedése.
- a vállalkozás éltető vérkeringése az árbevétel
* mit kell tartalmaznia a haszonnak a rezsióradíjnak:
- adókat (állami és önkormányzati adók)
- fizetéseket és a járulékokat
- járulékos költségeket banki költségek, könyvelés,bérleti díjak,reklámköltségek webáruház stb stb
- a rezsit (villany és gázszámlák vagy fűtésköltségek telefon internet járművek stb stb)
- a raktárkészlet költségét
- a hitelek költségeit
- és tartalmazza a kedvezményeket.
- és az egyik legfontosabb az amortizációját (amivel újratermeli a kopó eszközeinek a beszerzését)
- és a másik legfontosabbat a beruházásának a finanszírozását
- ez tartalmazza még a vállalkozók befektetett pénzének a hasznát és a munkájának a gyümölcsét.
folyt köv.