Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Koffein

inkább itt válaszolok, mert már nagyon off http://stockland.hu/forum/topic/49/1/#post759417

klikkesedésnek nem mondanám, inkább aránytévesztés.

- igen, szarnak mindenfele, amit össze is kell szedni. ez egy kutyával járó kellemetlen feladat. nem egyszer szóltan kutyásoknak, ha láttam, hogy nem szedi össze, ilyenkor előkapok egy zacsit és mosolyogva átnyújtom, hogy tudom, biztos otthon felejtette... a többség pislog, vörösödik, összeszedi, kisebbik része elkezd hadakozni, hogy képzelem? majd megpróbál meggyőzni, hogy a közmunkás feladata a takarítás, kisebbik része a derekára hivatkozik...

- ezt a felelős kutyatartók ugyanúgy ellenzik, ahogy te. erre mondom azt, hogy a kutyatartást jogosítványhoz kéne kötni. ha kutyát tart, akkor kutyasuli, megtanítják az alapokat, hogy tudja behívni, kézben tartani stb. falnak megyek, amikor 50m.ről repül a kutya az én kutyám fele, a gazdi visít, hogy állj meg, gyere vissza, de a kutya szarik a fejére... ezt követően, ha kérdőre vonom, hogy nem-e kéne pórázra rakni, ha nem behívható? én vagyok a közellenség és arcomat akarják letépni. igen, volt már erre példa, hogy egy ilyen kérdés után, majdnem tettlegesség lett a vége...

- szilveszter külön téma, azt mondom oké, durrogtassanak, az adott napon, a kutyámat ez idő alatt is pórázon sétáltatom, lakásba elvan. de amikor egy hét múlva is ugyanúgy szórják a petárdákat, mert muszáj este/éjjel, vagy akár hajnalba egy sorozatot leadni, hisz after party utáni after party van, na ezt nem tudom megérteni és elfogadni. meg ott van a társadalom azon része is, aki szórakozásból, a kutya mellé dobja a petárdát, mert milyen jó buli, ha vonyít + rohangált a kutya.

- lakásban a kutyák elvannak, ha foglalkoznak velük. foglalkozás alatt értem az ösztönkielégítést és itt nem a párzásra gondolok, hanem agyi + testi lefárasztásra. sokan azt hiszik, hogy kimennek a parkba 1órát dobálják a teniszlabdát, a kutya ki van fáradva. a nagy fenéket, fél óra múlva ugyanolyan energikusak, szétkapják a lakást. ezért egy rendszert kell bevezetni a kutya életébe, heti egy két alkalom foglalkozás, akár agility, canicross (kutyás terepfutás), terelés, vadászás, nyomolvasás, örző védő foglalkozás éstb éstb...

- az állatkínzás akkor áll fenn, ha nem foglalkoznak a kutyával, csak azért van, hogy napi 2-3 alkalommal megsétáltassák a ház körül, majd vissza a panelba. így ebben a formában egyetértek.

- amit írtam 60406.os hsz-be, az össz kutyák elleni merényletekre gondoltam, mostanság egyre több ilyen van, kezd trendivé válni, egyre nagyobb a feszültsége. egyszer robbanni fog, és olyan valaki fog áldozatul esni, aki ép pofán veri a kutyáját, mert ép az élelemmegtagadást tanítja az utcán...

- hozzátartozik a sztorihoz, hogy ez a második eset, hogy lenyilaznak egy kutyát kb egy hónapon belül. a többit nem is említem, mert látni elég állatkínzós képet, videót az fb-n...

- ahogy én látom, a legrosszabb, hogy egyre több pár meggondolatlanul gyerek pótlékként tart kutyát, amit kidobnak egy pár év után. nem mindegyik pár, de egy részük igyekszik megszabadulni a kutyától, ha jön a baba. a másik, a gyerekkel rendelkezők csoportja, mert megtetszik a gyereknek és kisírja, itt általában egy évet sem marad meg a kutya, ha hirtelen felbuzdulásból fogadnak be egy energikusabb kutyát.

- felelős kutyatartókén, igen, azt mondom, hogy kellenek jogosítványok, amit tanulással meg kellene szerezni, ahhoz, hogy kutyát tudjon tartani egy család. tudom, ez abszurdnak tűnik és egy kis százalékhoz tartozom, de mindenkinek jobb volna, a kutyának, a családnak, a társadalomnak...