Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ricsi Előzmény: #754039

Nem az egyháznak kell hitelesnek lennie, hanem Krisztusnak.

Valamit félreértesz ebben az egész történetben. Jézus eljött, és hirdette Isten igéjét. Akit érdekelt, meghallgatta, aki elhitte, az hitt Jézusban, mint Isten fiában.

Nem törekedett létszámra, nem törekedett elismerésre, sem társadalmi, sem politikai szinten. A mai ember ezt nem érti meg, mert fel van fuvalkodva.

És én kifejezetten örülök neki, hogy a katolikus egyház ragaszkodik Isten igéjéhez. Mert ez már megállt több ezer éve, és azért, mert ma divat mondjuk bbuuzzii-nak lenni, attól még az egyház ezt ne engedje meg. Mert ellentétes Istennel. És egyáltalán azt mondani, hogy cigánykérdés, szintén ellentétes Istennel.

És tudod, nekem élő és hatalmas Istenem van, aki nem fél a muszlimoktól. Majd ha akarja, megvédi magát, engem senki nem hatalmazott fel arra, hogy én védjem meg az én Istenemet. Aki nem így gondolkozik, az olyan távol áll Istentől, hogy hasonlatot sem tudok rá mondani.

Azt mondod, az egész biblia ósdi. Legyen neked, de azért idemásolok egy igét:

2 Kor. 3:

6. A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.

Magyarán, téged nem azért kell hogy érdekeljen Isten, mert elolvastál róla ezt+azt, hanem azért, mert azt látod, a keresztények "jobb" emberek, jobb életet élnek, és te is szeretnél úgy élni. Ha a kereszténység nem tudja neked ezt a jobb életet bemutatni, akkor ott a baj, azzal van probléma, és nem a leírt betűvel, mert az nem hoz neked jobb életet.

Más sokszor elmondtam, a kereszténység 1 dolgot tanít, mégpedig a szeretetet. A görög agapé szó jól kifejezi, a feltétel nélküli szeretetet. És ha ez megvan benned, akkor jobb és szebb lesz az életed. Ha képes leszel mindenkit feltétel nélkül szeretni, akkor te leszel a legboldogabb ember. És ez független egészségtől, vagyoni helyzettől, vagy bármi mástól, amitől az emberek boldogságot remélnek.