Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

phiona Előzmény: #753986

Sztem a hit 2 szintjét külön kell választani. Az egyik az egyéni szint, higgyél a leveli békában akár ha neked attól működik… (példa, és nem te). A másik a vallás szintje, amivel általában hatalmi szempontokból éltek/élnek. A pünkösdistát rögtön levettem, írtam is 1 barátomnak itt :-) A jó Krisztussal meg az a baj h apa-fiú-szentlélek egysége ugye, és ez az apa végigkövette a keresztrefeszítést… nagyon újra kéne zsinatolni mert eltávolodott a kereszténység, főleg a domináns római a civilizált embertől, max a frissen evangelizáltak akiknek az üveggyöngy is új szopják már csak be. A kis egyházak a lelki rászorulást játsszák meg, és 1 hosszúság mellett múlt mellett lehet megszólító mondatokat találni a Bibliában… de a java elavult, tudomány és gyakorlat rég cáfolta, már medekönyvnek is gyengécske Harry Potter után. Én Istenhívő vagyok, biztos vagyok benne h van – érzem, egyszerűen. De nem fejtettük még meg… és nem is akarja h megfejtsék, azt akarja h érezzük… 1 van, függetlenül attól h akár nem perszonális hanem energiatömeg, de nem külön keleti-nyugati stb. Nem ember h korlátai lennének és követős sztem, és nem is földi, akit itt elvesz ki tudja hova tesz aztán?

„Én úgy gondolom, az anyagnak nem lehet olyan emergens tulajdonsága, ami visszahat az őt létrehozó idegsejthálózatra. Már csak azért sem, mert ha kiveszünk egy szövetmintát az emberi agyból, és összehasonlítjuk a majom vagy a macska ugyanonnan kivett szövetmintájával, akkor közel ugyanannyi sejtet találunk, ugyanolyan típusúakat, a kapcsolódási törvényszerűségeik, a kommunikációra használt molekulák is egyformák. A fő különbség, hogy ezekből a kis agykérgi oszlopokból az emberi agyban jóval több van, mint egy majom vagy egy macska agyában. ha valaki elhiszi, hogy csak mert ezekből az egységekből jóval többet pakolok egymás mellé, a hálózat generál egy nem anyagi jellegű éntudatot, az élet értelmén lamentáló elmét, akkor azt is el kell hinnie, hogy ha chipekből kapcsolunk össze egyre többet, akkor egyszer eljutunk egy számítógéphez, ami előbb-utóbb szintén kitermel magából egy elmét, ami majd az éterből visszahat és programozza a gépet létrehozó chipek hálózatát. Ezért gondolom én, hogy az

agyunk nem kitermeli, hanem befogadja az egyébként tér-idő dimenziókon kívül létező lelkünket. Az ateisták hite még nagyobb, mint az enyém, mert ők el tudják hinni, hogy az öntudatára ébredt emberi agy az ősrobbanással önmagából, önmagától és önmagáért keletkezett anyagi világ fejlődésének terméke lenne. Én ezt nem tudom elhinni, természettudományos bizonyítékaink pedig egyik álláspontra sincsenek.” – mondja Freund Tamás agykutató, aki az életét elismerten és elhivatottan, tehetséggel erre tette fel, és annak nem találta magyarázatát pl h a macskáknak bár megvolna minden biol adottságuk ehhez de mégsincs „emberi”-hez hasonló lelkük, de érdemes az egészet elolvasni:

http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/vilaghiru-magyar-agykutato-dobbenetes-vallomasa-az-urrol/