Re: nincs cím
Ricsi Előzmény: #753938Olyan félkeresztény családból származom. A nagyapám még babtista lelkipásztor volt anyai ágon, apám családja katolikus, így egy kettősségben nevelkedtem. Aztán 17-18 éves koromban "tértem meg".
Az, hogy van Isten, sosem volt kérdéses számomra, és szerintem értelmes ember számára nem is lehet kérdéses. A teljes univerzum, az élet, és bármi más kialakulásában annyi rendszer van, hogy a teljes rendezetlenségre törekvő univerzum (ez egy alaptézis, nem én fogalmaztam meg), nem lenne képes ezek kialakítására. Csak alapkérdésként felteszem, ha valami a teljes rendezetlenségre törekszik, akkor miért áll össze rendezett formába. A tudomány jelenleg cáfolja az ősrobbanást, és sok egyéb olyat is, amit nekünk anno tanítottak. Nem tudom, mert nem nagyon követem, jelenleg mi a hivatalos álláspont, de amiket olvasok, azok alapján azt látom, egyre-másra dőlnek meg eddig biztosra vett tudományos tények.
Imádkozni nem szoktam, legalábbis abban a formában, amilyen formában az Istenhívők nagy része teszi. Ennek sok oka van, leírok egyet, aztán ha még van kérdésed, tedd fel. Szóval, amikor Jézus Krisztus itt járt a földön, akkor senkitől nem várta el azt, hogy úgy beszéljenek vele, ahogyan ma a hívők imádkoznak. Nem kellett összekulcsolni a kezet, nem kellett térdre esni, nem kellett becsukni a szemet, hanem értelmes ember módjára pont úgy lehetett vele beszélni, mint bárki mással. Ő pedig az írások szerint akkor, most és mindörökké ugyanaz, tehát nem gondolom, hogy ebben bármi változás is állt volna be.
Isten közelségét érzem, sőt bennem él. A kereszténységnek 2 fő vonulata van, a katolikusok és a protestánsok. És vannak olyan keresztények, akik pünkösdi keresztények, vagy ha akarod (bár nem szeretem ezt a szót), karizmatikusok. És ez a karizmatikusság nem egyházfüggő, vannak katolikus, evangélikus, baptista, és még sokféle karizmatikusok. Ezek is emberek, sok-sok hibával, és sok-sok emberi gyarlósággal, de azért a hitnek egy más szintjén járnak, mint az átlag keresztények.
pl katolikus pünkösdi közösség: http://www.uj-jeruzsalem.hu/