BUX1512
BorskaSrácok, én nem értem mit vártok EKB-től, a mennyiségi enyhítés már így is brutális, mégse tudja újabb csúcsra vinni, még úgy sem hogy a kínai és japán pénzverde is csapágyasra lett hajtva az elmúlt időszakban.
Az hogy a sajtó írogat további növelésről? mende-monda nulla trédérték!!!! errre kötni ebbe kapaszkodni nem szabad,nem beszélve arról hogy ha Draghi megszólal arra az esetek 80%ban esnek a piacok. Nézzük a lehetséges kimeneteleket:
- nem változik semmi, a piacokat biztosítják a QE folytatásáról ,esetleges kitolásáról 80%esély
reakció: az első negyed órában esetleg kisebb felrántás, majd a háttér boncolgatása után rájönnek hogy a szar funda miatt van a buli és az okosabbja elkezdi adni az indexeket, ami a kezdeti pluszt jóval tetemesebb mínuszba hajtja, nem beszélve az eurusd kereszt brutál szakadásáról ahol a100-150pipes elmozdulás is jöhet, az újult dollárerő leküldi aranyat és nyersanyagokat és rv-ből való menekülést indikál
-azonnali hatállyal növelik QE nagyságát, a realitása 19% hisz a németek súlya jelentős, ők pedig nem fogják engedni elszaródni a pénzüket ,rettegnek az inflációtol
reakció: rv ralli, majd pici visszaadás, de plusszos zárás, eurusd brutááááális esés, usa emelkedés a mai esés ledolgozása , de szó sincs új csúcsról, még csak a közeléről sem, majd pár nap-hét nemtudomsága után viszi a trend a piacokat, és ha abból indulunk ki hogy egy kezdődő medve piac elején vagyunk akkor az irány adott, a sebesség pedig kínzóan gyors lesz
- más quantatív lazítás lesz ,szétosztanak a teljes jogú eu lakosságnak 500-1000eurót kopfonként 0,9% esély
reakció: eurusd nagy esés, és mivel tiszat pénz lesz , nem tud a tőzsdére és állakötvénybe menni rv piaci esés
- QE visszacsippantás, mert hogy szart se ér (ez spec nem igaz, de lehetőség) 0,1%
reakció: eurusd rakéta, rv piaci pánik öntés
és hogy ez milyen hatással lesz a bétre? az ég világon semmilyennel, csapkodás, adok kapok, de további esés várható, az aljat eltaláló longosok 20500-21000közötti poziciói valamikor mostanság stoppolódnak majd (én legalább is ezt tenném ) illetve a forduló tréderek shortjai most nyílnak, mint a völgyben a kerti virágok :) és az örök idealisták is látják amott a téli világot :) ........
simán elérhetjük a korábbi lokális aljat, sőt én a 20000 alatti leszúrást is simán elképzelhetőnek tartom
...aki ilyen piaci hangulatban veszi, gyűjti, felhalmozza az mérlegelje a brutális veszteség által okozott keserű csalódás lelki és pénzügyi vonzatát
megéri???
aztán lehet, hogy tévedek mint már oly sokszor, kiderül