Hozzászólás
Ibizanem tudom mi az újdonság a pénz így működik.. csak a példa kedvéért van 1000mrd forint forgalomban ez megy körbe-körbe. Csak az nem mindegy ebből mekkora arány az enyém..mindenki erre hajt..a tetőfedő a szemetes a festő a fagylaltos.. A pénz egy puffer..a mai teljesítményemet eltárolom benne.. a mai teljesítményemet tavasszal átkonvertálom egy másik ember teljesítményére..
Ha vettem 8ért ingatlant és eladtam 10ért akkor javult az arányom.. .. ha 3 kis ingatlant adok el akkor vehetek egy nagyot fajlagosan olcsóbban..mert erre kevesebb a kereslet..most..később esetleg arra lesz nagyobb kereslet..úgy mint a monopoliban... ráadásul nem feltétlenül kell ingatlant venni az ingatlanos pénzen.
Van pár ismerősöm ingatlanban zsizsegnek.. a kiadható ingatlanok pörögnek..kiadásra veszik..(persze van természetes sajátlakásos kereslet is) és van egy erős igény a külföldiek részéről.. ott a belvárosi teraszos panorámás lakások mennek.. israeliek franciák ukránok oroszok..kinaiak ..meg vannak magyarok..ne feledjük most mosódnak tisztára az állami számlákon az offshore pénzek...kb most járnak le az elsők. Kamatok alacsonyak..befektetni szükséges.
Én is átkonvertálom az ingatlanjainkat..