Re: nincs cím
Borska Előzmény: #747575szép tréd volt! gratulálok!
azonban a napos long trend most indult gondolattal nem értek egyet, sokszor volt erről szó, és én bármikor ki is állok a dolog mellett:
nam a TA határozza meg a piacot (fundát) hanem a piac irányítja a csártokat , fundamentális piacmozgató hírek (lehet hogy csak bennfentes infók,tudatos kiszivárogtatások, bármi) rajzolják a görbéket , adják a fordulós jeleket, a legjobb mikor a fundát erősíti a TA :) na az frankó...
ahogy én a mostani szitut látom, jogos és törvényszerű emelkedése volt ez a bux-nak, de alapban nem mehet a nemzetközi piac ellen, ott pedig véleményem szerint elkezdődött valami, valami ami ennél jóval nagyobb leszakadást fog okozni. A mostani dolog nem más mint a tőzsde pszihója, nem hiszik hogy változott a funda, illetve hitték, berosáltak ,adtak mindent, de a kapzsiság hogy lemaradnak egy újabb csúcsról visszakergette a pénzt a részvényekbe. Most van az a része a menetnek, hogy para, eladom, mindent ész nélkül kiszórok, aztán nem esik tovább??? huhhhh gyorsan visszavenni hisz megy ez, pár nap megnyugvás, vállveregetés hogy de jó, érzem én , így kell, az a múltkori bukta kijavítva, belefért, nem gond megy ez ..... majd a gyors és lélekölő esés, ami még lejjebb viszi, és újabb pánik eladás, mindez addig míg a gyengéket végleg kivérezteti
a fundamentum lassú de alapos, velejéig hatoló változást hoz
ami figyelmeztető jel, de ezt sok helyen írták már
- kína (tuti hazudnak, csalnak az adatokkal és a helyzet szarabb mint amit mutatnak)
- távol-keleti konfliktus
- oroszország de nem is az ország inkább Putyin (ott csúnya dolgok fognak történni szerintem az elkövetkező 2-3évben, de addig zsugorodás, gdp esés)
- fed, és dollár
- kis hazánk jövőbeli lehetőségei (eu-s pénzek alapadása, autóipari botrány,stb)
mivel én sem vagyok bennfentes csak hírekből és a makroadatokból próbálok irányt keresni, próbálom vadászni a hiteles közgazdászok, elemzők véleményét és így elcsípni az irányt…….
Lehet ez a helyzet is csak túlreagált kis része a nagy egésznek…. De én nem hiszem
A magam részéről készülök visszanyitni a hati shortokat, a szintúgy nullában stoppolódótt usdhuf longot,
Az s&p és a dax shortot……most semmim nincs, nem befolyásol a pozi iránya :) egyszerűen így látom, érzem :)
….aztán lehet hogy bazi nagyot tévedek és egy 30-35k ig tartó irtózat menetből maradok ki, de ha úgy alakul megpróbálom legyőzni az előítéleteimet és úgy táncolni ahogy a nagypénz fütyül….