Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Instrumentumok száma

Janicroft Előzmény: #745868

Köszi mindenkinek, hasznos meglátások!

Igazából az történt hogy nekem vannak egyéni ötleteim (meg amiket itt fantáziáltunk a fórumban), olyan cégek melyeket régóta figyelemmel kísérek, fantáziát látok bennük, pl. STX, AAPL, KO, TSLA, YHOO, stb. Ezeket mind tartom.

Aztán kicsi szívem hazahúz, a magyar piacról is van amiket tartok, Ricsi, Telekom, OTP, MOL, ÁNY, ZWACK, ezekből se nagyon adnék lejjebb.

Plusz van néhány befalap amit megint csak saját magam kiválasztottam.

Plusz, vannak azok a kereskedési ötletek amiket a KBC, vagy az Erste megfogalmaz. Megfogadtam magamnak, hogy ezeket az ajánlásokat/ötleteket le fogom követni, mert jobban megbízok a profi elemzőkben mint magamban. És ezekből most van elég sok, AEGAS, NN, Randstad, GoPro, stb.

A nagy vérengzésben nem adtam el papírt, úgy plusz-os a portfólió, illetve éve elején adtam el valamennyit, ha azt nem teszem akkor 3% felett lenne a plusz most.

Ami nagyon elrontja ezt az egészet az ugyancsak a saját ötleteimből jön: egy nagyon rosszul menedzselt FCC (spanyol f*s) pozíció, a mai napig nem bírom elengedni, már 50% mínusz körül jár; CVX-nek betett az olajár esése; SDRL-t nem is említem, plusz egy stop nélküli Verbund pozíció az osztrák piacon.

Nagyjából ennyi a sztori, így leírva én is érzem hogy sok és sokfelé kellene osztani a figyelmemet, de nehezen engedem el a saját rv vásárlási ötleteimet.