Re: nincs cím
Koffein Előzmény: #743148amint tudjuk, a terrierek is nagyok okosak, figyelnek, elemeznek, és folyamatosan falkavezérségre tőrnek. a szabályokat kőkeményen le kell fektetni, és következetesen be kell tartani, főleg az első évben, amikor csak amúgy szippantják magukba a tudást. ekkor formálhatóak a legjobban. :)
de ha volt pitbullod, akkor tudod, hogy az ösztönenergiáit le kell vezetni, feladatokat kell adni, hogy hasznosnak érezze magát és ne csináljon hülyeséget. a legtöbb probléma abból adódik (mindegy hogy milyen faj), hogy nincsenek lefárasztva testileg, agyilag, az ösztönszintjük nincs normális szintre beállítva. főleg, ha nálatok gyerek is lesz, a gyerek elkezdi húzni fülét farkát lábát, akkor fontos tényező, hogy ne kapjon oda semmi körülmények közt.
én mélyen elítélek sok olyan szülőt, akik meggondolatlanul, kérdezés nélkül, csak úgy idegen kutyához odaengedi a gyerekét, mert van amelyiket nem lehet simogatni, mint pl az enyém. :) mert félős agresszív kutya. ha leállítom a gyereket, akkor a szülő engem f@xoz le (megtörtént eset), mert elkezd sírni a gyerkőc, hogy nem tudja megsimogatni a cuki kutyut. még szép, ha odaengedem lekapja a fél kezét, vagy az arcát, akkor is én leszek a f@x és mellé meg is leszek hurcolva...
ismerek bull terrier tulajokat is, van aki már feladta a küzdelmet és új gazdit keresett, mert nem bírt vele, van olyan is, aki bevállalta és boldog a kutyával, de a mai napig feszegeti a határokat... kemény kutyák, cukik már ha betörésre kerültek, ha letisztázásra kerül, hogy ki a falkavezér, de addig sok vér folyik... és egy kicsit mindig feszegetik a határokat, így tesztelve a gazdit, hogy mi újság, éber-e? vagy már nem annyira... :))
minden kutya egyéniség, nem lehet ráhúzni, hogy mindegyik problémás, vagy sem, ha következetesen van nevelve, a lefektetett szabályok betartatásra kerülnek, még foglalkozol is vele, hogy a benne felgyülemlett energiák leadásra kerüljenek, akkor hálás kutya lesz és nem lesz vele gond. mivel kölyök kutyaként kerül hozzád, ezért könnyen formálható, ha nincs kutya, akikkel ismerkedhet, és ha van lehetőség, akkor érdemes kutyaoviba elvinni, hogy ismerkedjen kutyákkal, hogy a szabályokat megtanulja. mivel problémás a kutyám, így több problémás kutyával találkozok, így elővigyázatosabb vagyok, és megpróbálom osztani az észt figyelmeztetés gyanánt, olyannak is, akinek nem kéne, mert profi kutyatartók... :))
de szerintem ha van tapasztalat pitbullal, nem lesz gond, talán egy bullmasztiff, vagy cane corso meglepetést okozhatna, habár azokkal is ha foglalkoznak nincs gond + gazdikra azok sem feltétlenül támadnak, ha normálisan vannak tartva, max a területükre ha valaki behatol, na akkor bármi megtörténhet... :))