Re: menekültek
rbbj11 Előzmény: #741468Csak félelmet és hangulatot keltesz. Én is megírtam kismillioszor, h. szabälyozott körülmenyeket värok el. Együttes fellépést EU-tol. Ezek a szerencsetlenek semmit sem tudnak semmiröl, csak mennek mint a nyäj, mert nincs is infojuk semmiröl, nem is fogjäk fel, miert nem utazhatnak ät ezrével, ha még fizetnek érte vonatjegyet is.
De mindettöl függetlenül " vagy ha elmész dolgozni valaki bemegy a konyhádba eszik egy kicsit..utána ledől az ágyadba..hiszen nem vagy otthol.." ez sima olcso demagog hangulatkeltés. Mesélj már, ilyentöl szenvedsz? Bementek az ágyadba? Senkitöl nem hallottam még személyesen, hasonló történt volna vele, ott alszanak ezrével a pu-on, Bp-en élö anyämhoz nem akart senki bemenni. Ellentétben a hangulatkeltéseddel a valóság az, hogy itt Burgenlandban mär szöknek ät a zöldhatäron, és multkor odajöttek kollégámhoz, h. nagyon szomjasak, tud e adni vizet. Adott csapvizet, és ki akarták neki fizetni!!! Mondta, hogy tegyék csak el a pénzt.
Nem raboltak vagy befeküdtek az ágyunkba vagy loptak a paprikánkból, hanem még a vizet is ki akarták fizetni, felfogod? Aztán békésen toväbb gyalogoltak No felé...
Nem az a baj, h. veled egyetemben ugy lätom szinte az összes forumba iro nem szeretné a menekülteket itt látni. A probléma, hogy a keresztényiség vagy humänusság szikräjät sem lätom, de amikor alaptörvénybe kellett iktatni a kereszténységre valló utalásokat, akkor mindenki itt helyeselt. Én nem tettem akkor, mivel nem is vagyok megkeresztelve, mégis úgy látom, kisebbségben vagyok azzal a hozzáállással, h. azért ezek is emberek, és ha mi magunk nem is akarunk segíteni rajtuk, legalább nem kéne azokat "köpködni", akik segíteni akarnak vagy felhívást tesznek rá. Én örülök neki, h. van aki segít, és ez szép dolog, ezt mindenkinek el kéne ismerje. Ettöl még nem kötelezö sem nekem, sem neked, sem mäsnak segiteni a menekülteken.