Re: nincs cím
rbbj11 Előzmény: #739209illetve hitelezési veszteségekkel küszködtek a válság alatt,
Vagyis a bankok szakmai inkompetenciájukat, és pofátlan lustaságukat a jól fizetö ügyfelekre maszatolták évtizedekig! Ugyanis k. egyszerü: olyan hitelbírálati rendszert kell felállítanai, ahol csak olyannak hitelezzen, aki nagy eséllyel gond néljkül fizet folyamatosan. Ennek megítélése szakmai tudást igényel, semmi mást.
Milyen érdekes: kevesebb garanciával, ezerszer kevesebb papírral és igazolással is jobban meg tudják ítélni osztrákok bankok, kinek mennyi hitelt szabad adni, és eddig mindig könnyebben kaptam magyarként is Ausztriában hitelt, mint saját országomban. Kész röhej az egész magyar bankrendszer, atombomba kéne rá...
Engem folyamatosan kiszürtek, és mai napig alig kapok hitelt, mikor soha egy nappal nem volt elmaradásom, de olyan jól müködik szemmel láthatóan a szürésük, hogy a jól fizetöknek nem adnak szinte semmit (pl. én), a rosszaknak meg k. sokat, hisz teljes hitelállomány 25%-a nem fizet pontosan vagy egyáltalán nem, múltkor olvastam egy cikket róla.