Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #736840mondtam jelzések mentek.. utána keményebbe kellett..anyukám 5 napig csinálta az ágyásokat..ültette a saját maga magról nevelt palántáit..ültette a virágait...utána 2 nap múlva mind kiforgatva kiszáradva... be kellett vetnem egy csaknoriszos megoldást.. persze öregék már csak a végeredményről értesültek.
Csak még egy példa.. anyukám pár éve kitessékelt a nyaralóból egy bogarat ami ősszel bement Ő nünükének mondja de egy gyászbogár féle volt, kirakta megint vissza megint ki..megint be.. mondta akkor maradj. Éjjel hallotta smotrogni..de utána lenyugodott a bogár. Tavasszal lementek a nyaralóba, második éjjel smotrogás..reggel az őszi bogár ki akar menni..anyukám kiengedte.. azóta már 4. éve ősszel bogár be..tavasszal ki.ott telel át a kanapé alatt.
A cseresznyefában él egy szrvasbogár.. az is már vagy 5 éve. Fater úgy permetez nehogy baja essen. Szüleim pontosan tudják mikor jön majd a kacsafark szender (kolibri)..vagy a nagy kékdongó...
Amikor srác voltam mint a Darell könyvben (családom és egyéb állatfajták) volt mindenféle lényem.megfigyelésen..gőte csikbogár..csibor..csiga.. rák..halak..gőték..teknősök Fater dohányzott akkor..nyitotta ki a gyufásdobozt..egy nagy oszlopdongó repült ki belőle..
Lőrincen volt egy kis tó..a komcsik betemették mert lakótelepet épitettek rá..kis tőzegtó..természetes forrással..szerveztem mentést..bringás haverokkal 5l-es ubisüvegekkel vittük át a lényeket a vizből egy másik lápos viztükörre..(akkor még maradt egy 5nm-es betemetetlen rész...minden állat ide zsúfolódott...még diszhalak is éltek benne..volt benne halak rákok csiborok csikbogarak szitakötőlárvák gőték..