Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ibiza Előzmény: #736941

írtam a makiknak olvassák el a figyelőben van egy nagyon jó cikk a "lobbyzásról" Magyarországon. Nem hiszem vették a fáradságot. Elég komoly források adnak háttérinfókat. Sokan keresik ebben az iparágban a pénzüket, közvetítők kijárók, be tudnak vinni olyan rendezvényre ahova a döntéshozók is meghívottak vagy ahova rendszeresen járna Elmondták Orbán legendás arról rendezvényen nem beszél semmilyen üzletről nem reagál semmi lobbitevékenységre.

Elmondták a korábbi kormányoknál közvetlen bejárás volt a miniszterekhez is a nagyvállalatok nagyvállalkozók között.

Csak hozzáfűzném korábban a NAV-ot járták kőrbe..ott a kollágák is elismerték a Vidához nem lehetett csak úgy bemenni vagy lobbit adóelengedést kezdeményezni mint a korábbi navosoknál ahova rendszeresen bejártak.

Usában a lobbisták egy komplett iparág, százezrek dolgoznak benne, valahol olvastam az eu parlamentben 8ezer lobbista sertepertél, belépővel mindennel.

kevered a fogalmakat vagy csak jófejkedsz a maffiázással..teljesen mást jelent.

Az antalli időkben és utána a hornos komcsi kormányban privatizációval olajozással keresték a pénzeket a bennfentesek, részben maffiózókkal szövetkezve (mert van/volt átjárás a bűnözők és a politikusok és a rendőrők között) a politikusok csinálták a kiskapukat.

Akkoriban olvastam egy tanulmányt a komcsi társadalomban nem alakult ki az egészséges és természetes rétegződés, engedni kell az eredeti tőkefelhalmozást, fegyorsítva, hogy kialakulhasson a közép- és gazdag réteg (a szegény persze volt). A tudása és vezetői tapasztalata csak az akkori politikai és vállalati vezetőknél speciális titkosszolgálati embereknél volt meg.

A politika a hatalomról a mások pénze- és a hatalmas erőforrások feletti rendelkezésről ellenőrzéséről szól. Ezért kepeszt mindegyik.

Jó politikus ezeket az erőforrásokat a nemzet érdekében használja (erre kapott megbízást a majom) a lehető legjobb hatékonysággal mint nála otthol az asszony.

Az államapparátus működtetéséhez és ezeknek az erőforrásoknak a működtetéséhez szakemberek kellenek, a beruházásokhoz és beszerzésekhez pedig kivitelezők beszállítók. Ha a jó gazda szemével néznék a politikusok akkor egy egészséges versenyben a legjobb legrátermettebb cégek emberek a legjobb hasznosulással végeznék el ezeket a dolgokat.

Ahogy én látom a politika és a hatalom körül durván az alábbi emberek mászkálnak:

Feltétlen elvhű támogatók, nagyvállalati vezetők, nagy nemzetközi kapcsolattokkal rendelkezők..diplomaták, nagypénzű emberek akik keresik a kapcsolatot a politikával hatalomtól függően támogat minden politikai irányzatot, politikai és gazdasági tömörülések közötti átjárók, kijárók-lobbisták és a reszli kóklerek szerencsevadászok ügyvédek doktorok szinészbohócok sportolók.

A váltógazdaság miatt a politikusoknak egyszer hopp másszor kopp, amikor épp nincsenek a hatalmon akkor is kell nekik a működésükhöz és a megszokott életmódjukhoz a támogatás, ezt előbb-utóbb vissza kell fizetni.

Én azt látom orbánék ezt a társadalmi rétegződést és az erőforrások feletti rendelkezést akarják átrendezni újraosztani a lapokat főleg saját embereikkel.

Ha jószándékú vagyok akkor azért, hogy egyirányba tudják mozgatni ezt a gépezetet ami akár jó is lehet mert könnyen megvalósíthatóak a nagy célok a nagy irányok.

Továbbra is azt mondom orbánban én látom az elhivatottságot és a küldetéstudatot, nincs kétségem stratégiában rendszerben gondolkodik csak a végrehajtást bekorlátozza az emberi gyarlóság és a benyújtott számlák kifizetése.

folyt köv.