Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ibiza Előzmény: #736892

Úgy tudom most is nullás a költségvetés.. olyan értelemben az adósságszolgálat van csak pluszban.. igen..tudtommal kb 3000mrd nem folyik be az államkasszába..ennek a felét illene beszedni...ha annak a felét beruházzák a fejlesztési tervbe (lásd alul) a másik részével adósságot csökkentenek már jók vagyunk.

Már írtam nem tudom mi ment át hozzád, esetleg ha be vagy kötve az illetékesekhez akkor elmondhatnád nekik Ibiza javaslatait:) szolíd járulékért szivesen állok rendelkezésre ( bkv jegy és hagymászsíros kenyér kólával ((bár tudom Orr gyurinak sem fizették ajegyét))

1. Csinálni kell egy nemzeti fejlesztési tervet, megvitatni az ellenzékkel és aláiratni velük, kötelezzék el magukat ha hatalomra kerülnek akkor nem rombolnak hanem a tervek mentén haladnak.

összeírni amink van..pozicionálni az országot.. megcsinálni a fejlesztési tervet..majd a világ összes ingyenes vagy kedvezményes forrását belenyomni.

segítek a pozícionálásban: kelet-nyugat kapuja vagyunk..van igény tranzit országnak..eus összeszerelőnek (eusítás) pénzügyi központnak..lenni..a magyar föld páratlan ízű termékeket termelhet..értékes a magyar munkaerő.

utak kikötők repülőterek konténer átrakók..hűtőházak..gyümölcstárolók...ipari parkok.

olcsó közművek..olcsó energia..(ez alakul)

Mezőgazdaság fejlesztése ami felszívja az alacsonyan képzett lakossági munkaerőt..a mezőgazdasági termékeket minél magasabb feldolgozási szinten értékesíteni..nem kínozzuk az állatokat ..és a hozzáadott érték növeli a hazai összterméket...a belföldi vásárlóerőt.

moderálás törlés válasz erre

2. A kkv-k zöme a szolgáltatásban és kiskereskedelemben evickél.. az alacsony bérek miatt kevés a fizetőképes kereslet, a sok kényszervállalkozó miatt eloszlik a bevétel a sok kisbolt és kiskereskedő között.. nem jut fejlesztésre és újabb dolgozó felvételére. (pedig minden kkv-ben minimum 1 ember hiányzik ezt csak akkor veszik fel ha megtérül)

- Az emberek a multiknál költik a kevés pénzüket

itt van a javaslatom..már ezredszer.. a mostani minimálbér járulékai mellett lehessen nettó 200e-ig bért kifizetni..ez lehessen szabadon teljesítményhez köthető..a többletet csak a lineáris szja terhelje. A kiáramló bérek és megtakarítás helyzetbe hozza a kkvket..

3. Ismerek rengeteg vállalkozást, a többség eredménytartalékban hagyja a nyereséget, de a válság és a nehézségek felszívták ezt a pénzt..nincs a számlákon és a kasszában, egy egyszeri 10% befizetéssel a 1évnél régebbi eredménytartalékot "ki lehessen venni" ami gyakorlatilag csak kivezetés a könyvelésből.

Egyrészt tisztulnának a cégek mérlegei, lekerülnének a terhek a vállalkozókról. Ha már a multik és offshore lovagok bűnözők drog és dohánykereskedők ( adómentességet kapnak SMSZ) akkor ennyi tán a kkv-k nak is kijárna.

4.a cégek fizessenek minimum adót a forgalmuk alapján..mindegy mennyi 2-4% csak ezt le lehessen vonni a tsg-i adóból.. ezzel egy könnyen kalkulálható adó folyna be és kizárná a multik trükközését (nem elvárt adó ezer kivétellel.) ezzel párhuzamosan le lehetne állítani a nehezen és költségesen beszedhető füstadókat.