Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

_pda_ Előzmény: #736743

ha már szét ásta a területet, elég nehéz lesz elkapni. minden túrás alatt ott a járat értelem szerűen, csak egy kis rutin kell hozzá, h könnyen megtaláld.először elhúzod a kitúrt földet oldalra, mjd egy hosszú, vékony csavarhúzóval, vagy ilyesmivel kitapogatod lefelé szúrva, h hol van a közepe. ha ez megvan, óvatosan kiásod, kis kerti lapáttal mélyebbre, h megtaláld a vízszintes járatot.ha ez megvan én egy kerítés feszítődróttal szoktam a járat irányát megnézni vízszintesen,. ez után jön a csőtisztító spirál.beledugot a járatba és megnézed mennyire tudod eltolni. jellemzően jó sokat, kivéve ha kö vagy egyébb akadály volt neki a talajban. én úgy szoktam, ha megvan az irány, elkezdem a csavarhúzóval függőlegesen kitapogatni a spirált, mert ahogy mozgatod, érzed a csavarhúzón.ez után 10-20 centinként teszek egy jelölőt a járat felett, elég egy 100-as szög, v bármi.he elértél mondjuk 2m.re és egyenes a járat, az első és az utolsó szöget összekötöd valami spárgával, és ott hagyod lenyomva a fűben. ezt megcsinálod a többivel is, h tudd, hol van a járat. utánna vissza temeted a kimeneti nyílást úgy, h próbálsz a vízszintes járatba is földet visszanyomni. ez után látni fogod ha mozog, mert ugyan ott fogja kinyomni mindíg a földet. nekem mindíg reggel, mondjuk 7 és 9 között jött. egy nap 1x, utánna már nem mozgott. ha jól előkészíted a terepet és kifigyeled napi szinten mikor mozog, van esélyed elkapni.legyen mindíg odakészítve ásó, meg kerti lapát, mert nem sokat szokott lenni egy helyen.ha mozog a túrás akkor egy határozott ásólenyomás, kifordítod a földet mögötte 1m-re és a járatot lezárod a kislapáttal, ott lesz a szakaszban, ha kétirányú a járat, akkor gyorsan le kell zárni a túloldalt is, majd kiásni az adott szakaszt. nem fog úgy pikk-pakkra eltűnni, mert ott szeretne visszamenni, ahol jött.ezért volt jó az utolsó akciónal a riasztó, mert nem kellett 10 percenként nézegetni a kertet, meg ha észre is vettem, olyan rövid ideig volt ott, h nem bírtam elkapni vagy 5x.raktam be a járatba csigát, meg minden kutyagumit, hát ha tovább marad de az nem használt. szóval ha van kedved vele szórakozni, el lehet kapni. csak tudnod kell mindent, mert ha ott van, hamar kell cselekedni. ha elszalasztod, vissza kell temetni mindent, úgyis újra kiássa.előfordul az is, h nem csak a járat közepén nyomja ki a földet, hanem csinál egy Y-t. na ezért kell pontosan feltérképezni és kijelölni a járatokat.

csináltam videot is az uccsó akcióról, majd lehet, h feltöltöm neked drive-ba. jó szórakozást :)