Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Margaretta Előzmény: #736731

Hasonló a helyzet a csigákkal is.

A falunkba arcátlan és haláltérdemlő módon betelepítették a meztelencsigákat.

Hál isten mostanra már csak a nedves területeken vannak százszámra négyzetméterenként.

Én pár év alatt, nem akarok túlozni, de tízezerszámra vágtam össze késsel a meztelencsigákat nemcsak a telkünkön, hanem egy 50 méteres sugarú körben a házunk körül. Mostanra elérkeztem oda, hogy tavaly már mérséklődött, idénre meg már kezelhetővé vált a csigatermés a portánkon és az utcarészünkön.

Nehogy azt gondoljátok, hogy nálunk egy prosztó sivatag a kert, mert olyan, hogy még be is neveztem a legszebb zöldségeskert mozgalomba. Tök bio zöldségeket (paprika, paradicsom, cékla, sárgarépa, tök, cukkini, zöldborsó, zöldbab, uborka, rucola, fokhagyma, petrezselyem, hagyma, fokhagyma, málna, sokféle fűszer) termelek, mindenféle táp és vegyszer nélkül, hogy együnk is valami jót egyszer-kétszer az életben:) De nem öntözöm agyon, mert zöldmulcsozást csinálok, így már most nem jönnek ide sem a kártevők, sem annak az evői.

A zsurló- és csalánfőzetes öntözés elűzi a kártevőket, így aztán a vakondtúrásföldért el kell mennem távolabbra:)