Re: nincs cím
Borska Előzmény: #736067Sziasztok!
Egy munkahely váltáson vagyok túl :) ami minden szempontból előnyös volt. Végre egy hely ahol ha dolgozol, meg is fizetik :) multi cég, lehet szidni őket, lehet háborúzni ellenük, de összehasonlítva a mentalitást sajna sehol se vagyunk.......
Egy dolog amivel megkurtította az életemet, az a napi trédek kiesése, nincs swing, funda alapon hosszú pozi van,lesz. Így tán élhetőbb a tőzsde is......
no és a hati, már ahogy én látom
minden lehetőség megvolt széjjel verni, adott volt rá ok, kül-belpolitikai egyaránt, minősítés elmaradása, kína, görög, ukrán, magyar virtus, szinte minden. Pont emiatt a magam részéről simán belelátok/láttam egy korrekciót, olyan 20000-20500ig , de eddig nem jött. A leverés megvolt, de valakik alkalmat láttak az esésben pozició nyitásra és rendre megvették az indexet. És ez sejtet valamit.
Tegnap longba léptem 22140-50es átlag árral, és bízva Európa talpra állásában , a további javuló makrókban, ami viszi kis hazánkat is, tervezem a pakk bővítését, egész 20000ig (ha lefelé indulnánk). Ott verni fog a víz ( de remélem nem lesz rá alkalom tesztelni a tűrőképességeim határait )
Javulgató hangulat esetén simán belelátok egy 800-1000pontos napot, amikor elkezdik a shortosok kergetését, és a később kapcsoló longosok rígatását. Az első impulzív long jel visszatesztelésekor pedig fölfelé szeretném növelni a pozit. Véleményem szerint egy lassan felfutó nyár lesz, adok kapok de irányában fel, majd szeptember-októberben indulhat egy emelkedő hullám ami akár 25ig is elviheti év végére az indexet.
Minden HUF poziból kiszálltam, USD fizikai pénzt is visszaváltottam 2-3hete, EURt is kiszórtam ( jó kör volt,beleülős de megérte), így nő a hati mozgástere.
Ha kis párhuzamot is mutat az elkövetkező időszak menete az elképzelésemmel akkor a 25k-s hatiba kb 40-50 kontraktussal szeretnék benne lenni.
....kiderül